fonradar

Kanuni Süresinden Sonra Verilen Muhtasar Beyannameler

Üyelik
20 Kas 2008
Mesajlar
3
Konum
Edirne
Yasal Süreleri içinde 3 er aylık dönemler halinde verilmiş olan muhtasar beyannamelerde belirli bir dönemden sonra çalıştırılan personel sayısının 10 dan fazla olduğu dikkatten kaçmış veya fark edildiği halde mükellefçe kulağın üzerine yatılmış ve ilgili beyanlar yine de 3 er aylık dönemlerde verilmeye devam edilmiştir ... ancak, ilgili vergi dairesi şifahen yapmış olduğu bir inceleme sonucunda durumu fark etmiş ve yazılı bir tespit ve talep olmaksızın durumu ilgili mükellefe yine sözlü olarak bildirmiş ve mükelleften ilgili dönemlere ait yasal süresi içinde verilmiş olan beyanları düzeltme beyanı olarak aylık periyotlarda verilmesini istemiştir ... düzeltme şeklinde verilecek olan muhtasar beyannamelerin e beyanname sistemi kullanılarak usulsüzlük, özel usulsüzlük, vergi ziyai cezası ve benzeri cezalardan bir veya bir kaçından en az hasarla ne şekilde verileceği merak konusudur ... yardımcı olabilirseniz seviniriz ...
 
Ynt: Kanuni Süresinden Sonra Verilen Muhtasar Beyannameler

Bilindiği üzere GVK 98. maddesine göre 10 ve üzerinde işçi çalıştıranlar
Muhtasar Beyannameyi aylık dönemler halinde beyan edeceklerdir.

Bu hükme göre üç aylık verdiğiniz muhtasar beyannameleri aylık dönemlere çevirmeniz halinde
Her bir beyan için 371. maddeden yararlanmanız gerekir. Böylece beyannameler pişmanlık hükümlerinden yararlandığından Vergi ziyaı cezası kesilmez.

Ancak her bir beyan için VUK. mükerrer 355. maddesine göre Özel usulsüzlük ve VUK 352. maddesine usulsüzlük cezası kesilir.
Bu işte en az ceza ile kurtulmak biraz zor görünüyor.
:(
VUK mükerrer 355. maddesine göre kesilen cezalar için Dava açma yoluna gidebilirsiniz. Ancak yakın zamanda dava kaybetmiş biri olarak bunu şahsen önermiyorum. Bence 376. maddeden yararlanıp ödemek en mantıklısı.
Tabi bulunduğunuz ilin Vergi Mahkemesinin konuya bakışı önemli.
 
Ynt: Kanuni Süresinden Sonra Verilen Muhtasar Beyannameler

Bence dava edebilirsiniz. Bu konuda pek çok ilin vergi ve bölge idare mahkemeleri, idare aleyhine karar vermiş durumda. Dava açmaya karar verirseniz mesaj atın, size kazanılmış davalara ilişkin mahkeme ve bölge mahkemesi kararlarını fakslayayım/mail atayım. Ben şahsen iyi hazırlanmış bir dava dilekçesi ile kazanılacağını düşünüyorum.
 
Üst