Kapanmış Firmadan İade

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fugenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fugenc

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Tem 2005
Mesajlar
1,007
Konum
bursa
Ltd. şirket sene başında bir firmaya mal satmış, bakiyesi 120 hesapta duruyor.. Bu arada satış yapılan firma iflas edip kapanmış ve malları iade edlim diyorlar.. Anca bu durumda iade faturası vb. kesemeyecekler. Nasıl kayıtlarımıza alabiliriz?
 
Ynt: Kapanmış Firmadan İade

satış yapılmış olup kapanan firma, kapanış anında ya elindeki malları bir başkasına çıkmış, yada kendi kendine fatura etmiştir. bir başkasına çıkmışsa zaten elinde kalan malı yoktur olmayan malı iade edemez. yok eğer şahıs kendisine fatura kesmişse bu seferde gider pusulası ile almanız gerekir.
 
Ynt: Kapanmış Firmadan İade

Bir soru daha.. Türkiyedeki şirketin genel merkezi Almanyada.. Almanya Tr.deki A şirketine fatura kesip malı göndermiş.. A şirketi iflas etmiş malı Tr.deki şirkete iade etmek istiyorlar.. Mümkünmüdür acaba, nasıll?
 
Üst