Ynt: kapatılması unutulmuş banka kredileri hesabı
Konu amacından biraz saptı belki ama sizler gibi düşündüğümü belirtmek isterim. Şubat ortasında çalıştığım işyerinden çıkartıldım, 7 Mart 2009 tarihli staja başlama sınavını kazandım ve staj yapabileceğim bir işyeri aramaktayım. Geçenlerde iş görüşmesine gittiğim bir yerde muhasebe müdürü mülakat esnasında "niçin muhasebe, ne kadar sıkıcı bir iş olduğunun farkında değil misin, hem yaptığımız iş de manevi olarak tatmin edici değil" tarzında söylemlerde bulundu. Ben de "ülkemizde bir çok kişi (ki farklı departmanlarda çalışan bir çok insan böyle düşünüyor ve maalesef işverenlerin de çok büyük bir kısmı) muhasebeyi sadece ve sadece vergiyi hesaplayan ve ödeyen bir departman olarak gördüğü için bunun ülkemiz koşullarında normal olduğunu, ABD ve Avrupa gibi gelişmiş yörelerde muhasebecilerin el üstünde tutulduğunu" belirttim. Bu mühendis arkadaş da kendince böyle düşünmekte haklıdır, bizim işimiz sadece 4 işlem ne de olsa! Ülke yönetiminin kayıtdışı ekonomiye, vergilendirmeye...vs. bakışı nasıl ki gelişmiş ülkelerdeki gibi olur, bizim mesleğimiz de muhasebe harici çalışan insanların gözünde de saygınlık kazanacaktır. Lakin onlar ne gözle bakarlarsa baksınlar her zaman titizlikle, özenle çalışmaya devam etmeliyiz diye düşünüyorum.