uyumsoft

Kapıda Ödeme Nasıl Yapılabilir ?

arkadaslar simdi babamin eczanesi var...ve bende yurtdisindan ilginc urun vs getirip burada cesitli sitelerde yayin yapip satisini yapmak istiyorum da herkes kapida odeme istiyor ve faturasizda yollanmiyor..maliye ve muhasebeden anlamiyorum

1...ben eczanede faturasini kesebilir miyim
2...illa ki sahis sirketi mi kurmam lazim yani muhasebeciye ayri para stopaja ayri para gibi
3...kapida odemeyi kisisel vergi muafiyet belgesi alarak yapmam mumkun mu
4...kapida odeme yerine onerebilecegim ne var

kesinlikle bilmeden cevap yazdigini ve ezbere konustuguna emin gibiyim...yav arkadasim her muhasebe vs anlamayan muhasebeci mi tutacak...boyle sacmalik mi olur...yani sirket mi kuracagim aylik 4 5 parca esya gondermek icin....ney bir cevabin varsa ve biliyorsan soyle...bilmiyorsan sus bence yararli olur

o mal miktarinca fatura kesme diye birseylerden bahsedildi internetten biliyor musun boyle bir sey olabilir mi

kesinlikle bilmeden cevap yazdigini ve ezbere konustuguna emin gibiyim...yav arkadasim her muhasebe vs anlamayan muhasebeci mi tutacak...boyle sacmalik mi olur...yani sirket mi kuracagim aylik 4 5 parca esya gondermek icin....ney bir cevabin varsa ve biliyorsan soyle...bilmiyorsan sus bence yararli olur

Siz ne kadar biliyorsunuz???

Türk Eczacıları Birliği - Eczacılar Ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik 12.04.2014 Tarih ve 28970 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlandı
İnternetten satış yasağı
MADDE 43 – (1) İlaçların ve 42 nci maddenin birinci fıkrasında belirtilen diğer ürünlerin internet veya başka herhangi bir elektronik ortamda satışı yapılamaz.
(2) Eczane eczacıları ve eczaneler adına internet sitesi açılamaz.
Eczanelerde bulundurulması mecburi ürünler

Siz ne kadar biliyorsunuz???

Türk Eczacýlarý Birliði - Eczacýlar Ve Eczaneler Hakkýnda Yönetmelik 12.04.2014 Tarih ve 28970 Sayýlý Resmi Gazete'de Yayýmlandý
Ýnternetten satýþ yasaðý
MADDE 43 – (1) Ýlaçlarýn ve 42 nci maddenin birinci fýkrasýnda belirtilen diðer ürünlerin internet veya baþka herhangi bir elektronik ortamda satýþý yapýlamaz.
(2) Eczane eczacýlarý ve eczaneler adýna internet sitesi açýlamaz.
Eczanelerde bulundurulmasý mecburi ürünler

bilsem zaten sormamm
bu bilgiler guzel yararli ama internetten ilac satmak degil niyetim....sorumun tam anlatamadim belki....bazen nette geciyor tanidik esnaftan fatura kes kdv sini ona ode...diye seylere rastladim...simdi boyle bir sey yasal mi oluyor yoksa naylon dedikleri bu mu oluyor.......

benim amacim kapida odemelide fatura istiyor bunun icin illa sirket mi acacagim yoksa baska bir yolu var midir

bilsem zaten sormam
İşte bilmediğiniz konuda para vermekten kaçınırsanız size gelecek cezalar sonucu kaçındığınız paranın kat kat fazlasını ödemek zorunda kalırsınız.
bu bilgiler guzel yararli ama internetten ilac satmak degil niyetim....
Yukarıdaki alıntıda "(2)" ile başlayan kısmı okudunuz mu?
bazen nette geciyor tanidik esnaftan fatura kes kdv sini ona ode...diye seylere rastladim...simdi boyle bir sey yasal mi oluyor yoksa naylon dedikleri bu mu oluyor.......
Yasadışıdır. Nasıl ki uyuşturucu satmak yaşadışı olsa da yapılabiliyorsa yukarıda yazdığınızda yasa dışı olmasına rağmen yapılabiliyor.
benim amacim kapida odemelide fatura istiyor bunun icin illa sirket mi acacagim yoksa baska bir yolu var midir
Ticaret yapacaksanız kendi firmanızı kurup verginizi vermeniz gerekir.

guzel bigiler
bir de sunu sorayim vergi muafiyet belgesiyle kapida odeme gonderebiliyorum...ama bu belgeyle kacar tane siniri var midir yani ayda 3 5 yollasama sorun cikarir mi

syyssopsisyse

simdi bu maddeden yola cikarak ornegin yurtdisindan getirecegim usb bellek ornegin ucuza getirip iste 10 20 tl kar etsem..birde isyeri olmayip motorlu tasit vs olmayacak..ufak capta usb bellek yukaridaki hariclere girmemiş.....o zaman muafiyet alabilirim

vergi dairesi bu soyledigim islerden vergi muafiyet belgesi alabolecegimi soyledi....simdi benim aylik tahmini masraflarim ve cesitleriyle birlikte kac olur?

yani isyeri acacak miyim hani home office gibi birsey olmadan olmaz mi

stopajdir kiradir muhasebedir yine bu masraflar karsima cikacak mi vergi muafiyetim de olsa