Kâr Dağıtımın Muhtasar Beyannamede Gösterilmesi

günizi

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 May 2007
Mesajlar
121
Konum
izmir
Merhabalar...
Kar dağıtımı yapılan ortakların Muhtasar Beyannamesinde "Tevkifata Tabi Ödemelere Ait Bildirim" bölümünde tek tek yazılması gerekiyor. Ancak tereddüt ettiğim birkaç husus var, şöyle ki:

061 Tür Kodunda, Ödemeye Ait Belge Türünü "Diğer" seçtiğimde; Ödemeye Ait Belgenin tarihi ve Seri/Sıra no bilgileri yazılması gerekmekte. Bu belgenin "Banka dekontu" olması gerektiğini düşünüp bu şekilde ilerlemeye çalıştım. Ancak, aynı ortağa birden fazla bankadan ayrı ayrı kar dağıtımı ödemesi yapıldığından, bir ortak için ayrı satırlarda bilgi girişine sistem izin vermiyor. Banka dekontu kısmını elemiş olduk böylece... Genel Kurul Kararı mı, yoksa Kâr dağıtımın ödenmesine ilişkin Yönetim Kurulu Kararı tarih ve no.su mu yazılmalı?

Diğer seçenek, belge türü "Yok" seçilse sorun kalmayacak gibi görünüyor. Ancak bazı Mali Müşavirler Odası yayınlarında mutlaka "Diğer" seçilerek işlem yapılması belirtilmiş.

Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

İşlerinizde kolaylıklar dilerim.
 
Gelir İdaresi (444 0 189) ile görüştüm. Daha önce bu konuda soru kaydı mevcut olduğunu, "Yok" seçeneğinin seçilmesi gerektiğini belirttiler.

Bilgilerinize...
 
Üst