Kar Payı Gider Yazılabilir mi?

rıza özbek

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
577
Eczane işletmesi sıfır bir otomobili 3 yıl vadeli olarak ana para + kar payı ödemeli olarak bir yatırım bankası aracılığı ile satın almıştır. Kar payı adı altında ödemiş olduğumuz katılım farkını gider yazabilirmiyiz? Bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Hayırlı günler dilerim.
 
Maliyettir.

Aslında adı her ne kadar "kar payı" olsa da işin özü olarak, araba alımı için katlanılan bir maliyet olarak gözüküyor.



Fakat "kar pay" ismine takılıp başınızı ağrıtacak bir inceleme elemanı çıka bilir. Yani akademik değişle risk vardır.
 
gider yazılabilmesi için ana şart işle ilgili olmasıdır. arabayı eczane işletmesinde ne için kullanacaksınız :?:
 
Sayın nane ve b.effect verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Normalde eczanede kullanılan otomobilin mazot ve bakım onarım masraflarını gider olarak yazabiliyoruz. Araç sıfır alınmış. Aracın alınması için katlanılan kar payı (faiz gibi düşünülebilir) bir bakıma finansman giderleri gibi gider yazılabilir mi? (Eczane reçetelerini kurumlara elden kendileri götürüyor. ) Sorum tam olarak bu şekilde. Hayırlı günler dilerim.
 
Günaydın,

Eğer kar payı (bu aslında islami bankacılığın uydurduğu bir yeni yapıştırma deyim, bal gibi faiz işte) için bir belge veriyorsa kurum (dekont,fatura vb) gider yazmanızda bir sakınca görmüyorum.
 
Üst