Kargo ile ihracat

stajer66

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Tem 2005
Mesajlar
376
Konum
Ankara
arkadaşlar kargo ile bir parça mal göndereceğziz yurt dışına bunu gümrüğe tabi tutacakmıyız, faturası nasıl olacak, çeki listesi felan hazırlanacak mı teşekkür ederim.
 
kargo ile ihracat

stajyer 66

antetli kagıdınıza proforma fatura düzenleyebilirsiniz numune bazında gönderiliyorsa tabiki bedelin 100 usd veya 100 euro altında olması gerekir herhangi bir çeki listesi düzenlemeye gerek yok

saygılarımla
taner öztürk
 
kargo ile ihracat

taner bey ilginiz için teşekkür ederim ama proforma fatura yı daha sonra kayıtlarımıza nasıl alacağız ki sonra bu da bir çeşit ihracat değil mi sonuç itibariyle kdv iadesi doğar mı doğmaz mı bunları da merak ediyorum teşekkür ederim.
 
kargo ile ihracat

Bu tip ihracatlarda vergi daireleri KDV iadesini kabul etmiyor. Bunu bizzati yasadim. Cunku butun iadelerde GCB lere gore islem yapiyorlar.
 
kargo ile ihracat

Aslında Bu tip satış ihracattır KDV kanunu'nda ihracatın ihracat olması için GÇB olması gerekir gibi bir şarta rastlayamadım.

Yurtdışına satıldığını ispatlarsanız iade için yeterli olur kanısındayım. Ama ufak tutarlar olduğu için ugraşmak mesai harcamanın maliyeti olacaktır. Astarı yüzünden pahalıya gelir.

Ama Yurtdışına kargo ile sürekli perakende satış yapıyorsanız ve bu ana faaliyetiniz ise yüklendiğiniz KDV alacağının peşinden koşmakta fayda vardır.
 
kargo ile ihracat

butterfly effect' Alıntı:
Aslında Bu tip satış ihracattır KDV kanunu'nda ihracatın ihracat olması için GÇB olması gerekir gibi bir şarta rastlayamadım.

Yurtdışına satıldığını ispatlarsanız iade için yeterli olur kanısındayım. Ama ufak tutarlar olduğu için ugraşmak mesai harcamanın maliyeti olacaktır. Astarı yüzünden pahalıya gelir.

Merhaba,

Başta 28 seri nolu KDV genel tebliği ile diğer KDV genel tebliğlerinde ihracattan dolayı KDV iadesi alabilmeniz için Gümrük Çıkış Beyennamesini vergi dairenize ibraz etmek zorundasınız. Bu tebliğlerde GÇB'leri istenilen belgeler arasındadır.

Daha sonra yayımlanan 84 seri nolu KDV genel tebliğinde GÇB'leri yerine GÇB'lerine ait listelerin verilmesi yeterlidir. Ancak istenildiğinde GÇB'lerini vergi dairesine ibraz etmeniz gerekmektedir.

Bu nedenle, iharacatın ihracat olabilmesi için, malın gümrük hattından geçmesi ve bu mallara ait GÇB'sinin düzenlenemesi gerekmektedir.

Saygılar.



NOT: Ayrıca bu konuyla ilgili bir Mukteza
 
kargo ile ihracat

Sayin Sukru Ergul.

Cevabiniz benim cevabima bir antitez olusturmus ve yerden goge haklisiniz eksik bilgimi tamamladiniz

fakat

hala stajer 69 un sorusuna bir cozum bulabilmis degiliz.

sukru bey 'in cevabindan da yola cikarak kargo ile yurtdisi satisi gumruk beyannameli ihracat kategorisine sokmazsak iade-mahsup hakki dogar/

yani bu soruya en guzel cozum

stajer 66 nin ozel fatura ile satis yaparak iade talebinde bulunmasidir.
 
kargo ile ihracat

özel faturdan kasıtınızın ne olduğunu anlamadım ilgiliniz için de teşekkür ederim.
 
kargo ile yurtdışına mal gönderilme şekilleri

sevgili arkadaşım, yurtdışına kargo ile mal gönderecek iseniz ve bundan dolayıda maliyeden K.D.V. iadesi almak istiyorsanız, kesinlikle g.ç.b. ve eklerinin olması gerekmektedir. Yok biz iade talep etmek istemiyoruz. g.ç.b. de olmayacak diyorsanız yurtdışına keseceğiniz faturayı k.d.v. li kesmeniz gerekmektedir. Saygılarımla.
 
kargo ile ihracat

Sayın Şükrü Ergül ve Hakan Yılmaz konuya çok güzel açıklama getirmişlerdir

Biz bu durumu Maliyeye bildirdik ve bazı yurtiçi kargolar cezalandırıldı Gümrük Beyannamesiz işlem yaptıkları için firmaların ismini sakıncalı bulduğumdan vermiyeceğim.
 
kargo ile ihracat

Akadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. Sonuç olarak anladım ki kdv iadesi istiyorsam mutlaka g.ç.b. olacak peki bundan sonra ki dönemlerde yine böyle bir durum olursa nasıl bir yol izlemem gerekir. Yani malı gümrük müşavirliği gümrüğünü yaptıracağım sonra kargo şirketine mi vereceğim. Yoksa başka bir yol mu izleyeceğim. Teşekkür ederim.
 
kargo ile ihracat

sayın stajer 66 hemşerim:

bizim aş mükelleflerimizden birisi hollandaya canlı yılanbalığı ihraç etmekte. doğal olarak da gümrük müşavirliği ile anlaşma yapmış bulunmakta

zaten g.müşavirlerinin bir çoğu kargo ile anlaşmalıdır ve malı ulaştırmaktalar ancak sorun şu olcak tüm bu masraflara değmeli gönderilen emtia... yani ayda haftada küçük sevkiatlar için zor olacaktır.
 
kargo ile ihracat

@Stajiyer66

Bu tip ihracat için gümrük müşavirliği ile anlaşma yapmanıza gerek yok. Ülkemizde faaliyette bulunan bir çok uluslararası kargo firması(TNT,UPS,DHL vb.) bu iş zaten yapıyor. Yapmanız gereken onlara bir vekaletname vermek sizin adınıza gümrük işlemlerini halletmeri konusunda yetkilendirmek. Onlar GÇB yi düzenliyorlar ve malı yurtdışı ediyorlar.Bu bizim mükellflerimiziden birinin sürekli yaptığı bir işlemdir.Kargo firmalarından gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

Saygılar.
 
Ynt: kargo ile ihracat

Yurt dışına uçak ile (kargo) 5000 Dolar civarında bir mal göndereceğiz. İadede talep etmiyeceğiz. Bunun için GÇB ye gerek var mı? Ayrıca fatura da istisna uygulayabilecekmiyiz.? Yoksa normal satış gibi kdv hesaplayarak fatura kesip göndermemiz yeterli olacak mı?
 
Üst