Karışık Bir İşe Giriş-Çıkış Durumu

Üyelik
4 Tem 2005
Mesajlar
74
Herkese kolay gelsin

1) 10 kasım 2006 da bir işçimizi, Ankara şubemizden işten çıkardık ve 11 kasım 2006 da istanbul şubemize işe girişini internetten yaptık. Fakat prim bildirgesinde bu işçiyi unuttuk, aralık ayında ise tamamen işten çıkardık, fakat istanbul şubemiz kayıtlarına dahi almadığımız için hiç farkında değiliz bu işçiden. Ne bordrolarda ne aylık prim bildirgelerinde göründü.
Yani işçi sadece 11 kasım 2006 da işe girdiğiyle kaldı, elimizde işe giriş bildirgesinden sonra hiç bir belge yok, hiç bir işlemi yapmadık, bakanlığa dahi ne girişini ne çıkışını bildirdik.

2) aynı şekilde başka bir işçimizide 10 kasım 2006 da işten çıkarıp istanbul şubemize aldık ve aynı şekilde unuttuk, aralık ayında işte çıkarık ama ankara şubemize girişini yaptık fakat bunu aylık bildirgede unutmadık bu sefer, ama sadece 20 günlük bir primi verilmedi ve ödenmedi.

sizce ne yapalım,
hepsini bildirelim mi?
sessiz kalsak arada kaynar gider mi?
 
Ynt: Karışık bir işe giriş-çıkış durumu

işalanlar fiilen çalıştığına göre en dürüst ve yapılması gereken ek bildirimlerle durumu düzeltmektir. en geç kişinin emeklilik aşamasında durumun farkına varılır.
 
Ynt: Karışık Bir İşe Giriş-Çıkış Durumu

araya kaynamaz.birgün mutlaka çıkar.ilerde daha büyük problemleri doğurmaması için ,en kısa zamanda düzeltmelerinizi yapmalısınız.
 
Ynt: Karışık Bir İşe Giriş-Çıkış Durumu

aynı durum başımıza geldi biz kurnazlık yapmaya çalıştık müfettiş incelemeye aldı defterleri:) yani ustadların dediği gibi maliye olsa bir ihtimal kaynardı ama burası ssk her an her şey yapabilir
 
Ynt: Karışık Bir İşe Giriş-Çıkış Durumu

güzel bir laf vardır;

Zararın neresinden dönersen,Kardır.
 

Benzer konular

Üst