fonradar

Karışık bordro

Üyelik
28 Mar 2011
Mesajlar
44
-işyerinde bordro şu şekilde hazırlanıyor işçiler için brüt 800 tl yönetim için net 200 tl ve logo tiger2 de resmi olarak her ay 30 gün olarak normal işlemler yapılıyor.
-yol+yemek pazarlamacılara veriliyor 3.ayın maaşı verilirken 4.aya ait yol ve yemek ödeniyor
-personelci exelde tablo yapmış açılımı şu şekilde:
tahahhuk - resmi: resmi bordrodaki net ödeme tutarı
tahakkuk-açık :gerçek maaş-resmi bordrodaki net ödeme tutarı+agi

Asgari ücretli çalışan olunca bazen açık tahakkuka gerek kalmıyor.Benim merak ettiğim asıl olay şu:bazı işçiler asgari ücretli bazılar çok yüksek maaşlı bazen gelinmeyen günde saatte kesiliyor ve avansda alıyorlar o zamanda personelci hakedilen tahakkuk eden resmi ve tahahkkuk eden açıkların karşısına ödeme yapıldığı zaman ödeme açık yada ödeme tahhuk yazıyor işte ben burda birazcık koptum yanlışlık yapmak istemiyorum ve olayı biraz daha kavramam lazım bu resmi açık tahahhuk edenler ödemeler nasıl oluyor tam olarak ücret tutarlarınamı diikkat edeceğiz acaba daha önce tam resmi personel yapıyordum burda bir kısmı bankadan bir kısmı elden olunca olayı öğrenmem lazım biraz konuyu açabilirmiyiz?
 
Ynt: Karışık bordro

yaptığınız olayın standart bir uygulaması yoktur. ayrıca yasal değildir. bence forumdan değil uygulamayı yapan birinden direkt yardım isteyiniz.
 
Üst