Ynt: Karmaşa
Merhaba Hakan arkadaş öncelikle hemen belirteyim Bu görüşler yazılı bir tebliğ yönetmelik yada taslak değildir Fakat ilgili çevrelerce dile getirilen görüşlerdir Bu görüşlere ben de 1995'ten beri fiilen denetimlere katılan biri olarak yorumlarımı katarak konu aktarmak istiyorum Konu basitçe şöyle biliyorsunuz spk halka açık şirketlerin denetimi için 22 nolu tebliği çıkardı ardından da sınavı anadolu üniversitesi ile anlaşarak yürürlüğe koydu Tabi bir de gündemde olan ticaret kanunu yasa tasarısı vardı Bu tasarıda da denetim maddesi var Yani halka açık olmayan şirketlerin de denetimi söz konusu Bu denetimi büyük ölçüde Turmob sahiplendi Şimdi söylenti kısmına geçelim ( Çünkü söylentiler bir süre sonra da somut öneri ve yazılı mevzuata dönüşebilir bunu örnekleri yaşanmıştır )Ticaret kanunu tasarısındaki bu denetim içinde bir sınav düşünülüyor Fakat spk lisans belgesi olanların muafiyeti de söz konusu Bu arada ymmlerin de sınav muafiyeti talepleri olduğunu 2009 Mayıs ayındaki YMM smpozyumndakiş görüşlerden biliyoruz Haklısnız bir karmaşa olarak görülebilir Fakat Türk milleti olarak kurumlar arası fikir ayrılıklarına kısacası bu karmaşalara alışığız diyorum Bu konu bir düzene koyulursa iyi olur fakat düzen sağlanmazsa da bir şekilde yürür diyorum Paylaşım her zaman gereklidir Saygılarımla