Karşıt inceleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merihs12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merihs12

Katkı Sunan Üye
Herkese kolay gelsin,
Mükelleflerimize ait karşıt inceleme sayısı son günlerde artmakta ve bunları yapmak oldukça zamanımızı almakta.Doldurduğumuz ve gönderdiğimiz bu raporlar için ücret almamaktaydık,ancak işgücü ve zaman kaybını düşünerek artık bu uygulamalar için ücret alınması gerektiğini düşünüyorum.Tahsilatın kimden ,nasıl,ne şekilde ve ne kadar yapılcağı hususunda bilgisi olan varsa benle paylaşabilir mi?

Ynt: Karşıt inceleme

Bu konu forumda çok kez tartışıldı.
Forumda arama yaparsanız ilgili yorumlara ulaşabilirsiniz.

hem mali hemde yeminli mali müşavirlik ofisinde çalışıyorum.düzenli olarak günde en az 10-12 tane karşıt inceleme yada bilgi isteme yazısına cevap veren birisi olarak ücret alımı ile ilgili böyle bir şey duymadım.oda verdiğiniz mali müşavirlik hizmetinin içindedir.nasıl ymm de bilgi isteme yazılarına cevap veriyorsanız ek ücret olmadan karşıt incelemede de aynı şey söz konusu. ama siz cevap vermek istemiyorsanız firmayada yönlendirebilirsiniz.smmm doldurması zorunlu değildir. ama dolduruyorsada bir ücret talep edemez diye biliyorum.

Alan da var almayan da...Sürekli artan muhasebe işlemlerini(ba-bs,karşı incelemeler vs.) ve bundan sonra da çıkacak yeni uygulamalar ve işlemleri de muhasbe ücretinin içinde diye düşünrsek ben 5 yıl sonrasını düşünemiyorum.Aldığımz ücret aynı ya da çok az artacak,buna paralel yaptımız iş 3 kat artmış olacak,yani yük gün geçtikçe artıyor ve bunların karşılığı yok gibi bişey.Allah sonumuzu hayır etsin