Kasa Bakiyesinin Fazla Vermesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BETA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mükellefin kasa bakiyesi 83.000,00 ytl

ne yapmak lazım bakiye bize ileride bir sıkıntı doğurur mu?

Ynt: kasa bakiyesinin fazla vermesi

her hangi bir sorun yaratmaz ancak mantık açısından yanlış olur. senin 83.000,00 ytl paran var sen bunu kasanda tutuyorsun böle bir şeyi sen yapar mısın ben yapmam. bankaya yatırırım. yani herhangi bir yaptırım söz konusu değil.

bu şekildeki durumlarda kasadaki para biraz afaki kalıyor.(kasada bu kadar para olmadığı belli ) dönem içindeki kasa bakiyesi ''normalde kasada şirketin günlük ihtiyaçları için para bırakılır,bu miktar uygulamada genel kabul görmüş tutardır'' bundan fazla oldugu taktirde, adatlandırma yapılabilir.bunun için kasa adat tablosu mevcuttur.

mesela biz yaptık.şirketin dönem içinde 1-2 trilyon arası kasa bakiyesi veriyordu. 31.12. tarihinde kasaya adatlandırma yaptık..örtülü sermaya ve kazanç bakımından sorunları bir nebze olsun azaltmak için... zaten kasada bu kadar para da yok..

Sıkıntı olur.

Bilançonuzu ve şirket dinamiklerinizi biraz anlatabiliseniz reçeteyi yazabiliriz.

Şirket kasasında günlük ihtiyacın dışında para bulunması doğrudan inceleme ve tarh nedenidir. O devirler geçti artık . Kayıt dışı satış yapıldığının kesin göstergesi kabul edilir. Aksini siz kanıtlamak zorunda kalırsınız.

Ynt: Kasa Bakiyesinin Fazla Vermesi

Adatlandırmayı biraz açabilirmisiniz ? Nasıl yapılıyor?

Kasadaki nakitin çok olması sıkıntı yaratır

Bir arkadaş receten diğer arkadaş adatlandırma dan bahsetmiş

Şirketlerde kuruluş sermayeleri bellidir yapmış olduğu karlarda belli olduğuna göre aktifleri şişmiş pasifte bir eksiklik doğmuştur
adatlandırma yapıldığı zaman kasadan alıp ortaklara nakit verileceğinden incelemede sonucu nasıl değiştirir bu konuda elinizde bir belge var ise yazın bizde faydalanım
benim bildiğim
Aşırı nakit varsa bunun ortaklarca işletmeden çekildiği varsayılır. Bu nedenle
adatlandırma tablosu hazırlanır ve Merkez Bankası'nın kısa vadeli krediler için tespit
ettiği faiz oranı (avans) esas alınarak gelir yazılması gereken tutar hesaplanır

Kasa bakiyesini yüksekliğini incelerken sektörü ve günlük kasa ihtiyacını göz önünde bulundurmak gerekir ve firmanın finasman olarak kredi kullanıp buradanda finansman gideri yazıp yazmadığına bakmak gerekir böyle bir durum varsa kasaya adat hesaplanıp finanman giderinden geri çekmek gerekir.

merhaba..

adatlandırma nasıl yapılıyor.. öernek verebilirmisiniz..

selamlar

HERKESE İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR ;kasa hesabının fazla bakiye vermesi ile ilgili adatlandırma nasıl yapılıyor. bu konu ile ilgili önceden yapılan konuşmları okudum . bununla ilgili örnek verbilecek var mı ? daha önce hiç yapmadım .smmm mustafa gülşenin sitesinde bi örnek varmış ama o dosyayı açamadım . teşekkürler