Kasa Fazlasına Uygulanan Faiz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lemay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kasada makul seviyenin dışında nakit varmış gibi görünmektedir. Tek düzen muhasebe ilkelerine göre bu görütünün sakıncalı olduğunu biliyorum. Kasa fazlasına reeskont faizi mi uygulamalıyım? Şayet uygulamam gerekiyorsa nasıl hesaplayabilirim? Hesaplamayla ilgili hazır bir program varmıdır? Muhasebe kaydı nasıl olmalıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim.

Ynt: Kasa Fazlasına Uygulanan Faiz

www.mazars.com.tr adresinde, makaleler bölümünde yer alan makalelerim içinden birisi, "Vergi Denetimelrinden Adat Yöntemiyle Faiz ve Muhasebesi" adlı makalem her türlü sorunuza cevap olacaktır. Güray Öğredik

Ynt: Kasa Fazlasına Uygulanan Faiz

Bizim bir abinin şirketinde de süper bir program var. Fazla bakiyeyi yazıyorsunuz adatı hesaplayıp kaydını atıyor...

Benim görüşüm kasa'yı adatlandırmak yoluna gitmemenizdir. Kasa adatı yaparak diyorsunuz ki: "Benim kasam reel değil". Kasası gerçek olmayanın da açığa satışından tutun gerçek olmayan faturaya kadar her bişeyi vardır.

Başka bir formül bulmalı diye düşünüyorum.

kasa mevcudum 540.000 tl adat yaptım 30.09 sonu 24000 tl faiz çıktı kasada 35000 bıraktım yalnız bu kasa mevcudu düzelmezmi bu kasa eklene eklene artıcak mı sene sonu ve öbür seneye devir olarak aynı bakiyemi olacak.yoksa kesin mizanda düşer mi faizi matraha ekledim muhasebe kaydı yapmadım.konu hakkında yardımcı olmanızı rica ederim.