fonradar

Kasadan Nakit Ödeme Üst Sınırı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zirve
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
6 Eyl 2005
Mesajlar
52
Kasan nakit ödeme sınırı olan tutarın çıktığı kanunu veya tebliğin ne zaman çıktığı konusunda bilgisi olna var mı?
 
Selam,
Sınır 8.000 YTL'dir. VUK 320 nolu tebliğ ile uygulama başlamış ve 01.08.2003 trarihinden itibaren 5.000 YTL olarak uygulanacak iken 323 nolu VUK Tebliği ile sınır 10.000.-YTL'ye yükseltilmiştir. Daha sonra 332 nolu tebliği ile 01.05.2004 tarihinden geçerli olmak üzere 8.000 YTL'ye indirilmiştir.
 
Sayın Myardimli Muhasebat Genel Tebliği ile vergi mevzuatı nasıl değiştirilir, olur mu öyle şey? Bir yaşıma daha girdim.
 
Sy koraykarakaya soru sahibi sorusunu eksik yazdığı için ne sorduğu tam belli değil. Bir kamu kurumunun ilgili biriminde çalışıpta kendisi için olan kasa ödemesi mi yoksa vuk geçen kasa ödemesi mi?
 
Sayın Merkür2 soruyu soran arkadaş ta, 8.000TL'lik sınırın değiştiğini iddia eden arkadaş ta özel şirketlerde çalışıyor, hiç alakaları yok kamu kurumlarıyla.
 
Sayın Koray,

Açıkçası soruyu soran kişiye bakmadım sadece Kamu ile ilgili iş yapıyoruz rakamlar değişti diye duydum ararken forumda göremediğim için yazayım dedim.

iyi günler.
 
Üst