personel maaş programı

Kasım-Meslek Kod Girişleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozgul35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozgul35

Katkı Sunan Üye
eski tarihli bir işe girişde sgk sistemindeki meslek kodu hatalı seçilmiş.

Kasım ayı bildirgelerini düzenlerken, meslek kodu girişinde girceğimiz kod, sgk sistemindekiyle aynı mı olmak zorunda?
hatalı bir meslek kodu seçildiği için, ben doğrusunu kasım ayı bildirgesinde yazabilir miyim?yoksa bu durum tezatlık mı yaratır?

SGK ilk çıkardığından bu yana o kodları defalarca değiştirdi. Siz son kodlara göre bildirmelisiniz.

merhaba

bu süreç ilginç bir hale gelecek.söylediğiniz sorunun bir yönü.başka bir yönü personelin işyerindeki statüsünün değişmesi hali olacak,o zaman bu değişikliğide bildirecekmiyiz.Örneğin pazarlama elemanının büro elemanı olarak aynı firmada çalışmaya başlaması,bu durumda kodu değişecektir.muhasebe yardımcı personelin muhasebe yetkilisi haline gelmesi gibi örnekler çoğaltılabilir.

benim sorunum şu oldu,bildirgelerimi düzenledim,meslek kodlarımı seçtim,güncelledim,kontrol ettirdim,sorun yok diyor,ekranda meslek kodu kısmı dolu gözüküyor,fakat tahakkuk ve hizmet listesini döktüğümde hizmet listesindeki meslek kodu kutusu boş çıkıyor.170'i aradım,sistemsel bir sorun olabilir diyor,onaylayıp döküm aldığım bildirgeler ne olacak?bekleyip göreceğiz.

merkür2, smmm69 teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
ben henüz meslek kodları oluşturma aşamasındayim,
bildirge düzenleyip sisteme yüklediğimde ne olduğuna bakmam lazım biran önce.

3431.01 kodu yeni kod..Diğer fotoğrafçılar ve kameramanlar. (2008 yılı girişi.)
sigorta giriş bildirgesinde bu şekilde yazıyor.

yeni kod listesinde de kod aynı.
fakat, şirketin bu görev koduyla hiç alakası yok.
dolayısıyla bu kişinin görev kodu yanlış seçilmiş diye düşünüyorum o yıllarda.
ben kasım bildirgesinde meslek kodu yazarken doğrusunu mu yazmalıyım? yada nasıl düzeltebiliriz,sgk yı pzt günü ariyayim.

Arkadaşlar ben bugün aylık bildirge gönderdim.onaylamadan önce meslek kodlarını gösterirken.onayladıktan sonra meslek kodlarını dökümanda göstermedi.sistemde sorunlar var.dikkat edin.

Sanırım şu an itibariyle meslek kodları ile ilgili bir zorunluluk yok, bu konuda bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar ben kasım bildirgesini meslek kodları olmaksızın gönderdim, zorunluluk olsaydı kabul etmezdi, nace de etmediği gibi.