Kayıtdışı Ekonomiye Sıkı Takip

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Engin_ER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Engin_ER

Katkı Sunan Üye
Kayıtdışı ekonomiye sıkı takip

http://ntvmsnbc.com/news/255456.asp

her zaman olduğu gibi yine kümesteki kazlara göz diktiler yaw gidin sokaktaki seyyar satıcıyı yakalayın kapı kapı dolaşanları minibüslerle malı doldurup faturasız mal satanları yakalayın
konya,denizli,manisa,ısparta,antakya,izmir gibi yerlerden ayakkabıları doldurup il il gezip faturasız satıp gidenlerimi ararsınız sonra bazı tekstil ürünlerini yine aynı şekilde minibüslere doldurup satanlarımı ararsınız sokakta balık satanlar simit pohaça satanlar(simit deyip geçmeyin 0,30 kuruşluk simidin yarısı kar kalıyor adamlarda ceptelefonu altlarında araba geziyorlar düğünlerde 6 ay boyunca çalgı çalanlar var en az bir düğünü 1000,00 ytl.ye çalıyorlar ayda 4 düğüne gitse 4000,00 ytl eder.saymakla bitmez daha buna benzer neler neler var hiç vergi dairesiyle tanışmamış çok kaçak varken hep bizlere yüklenilmesini doğru bulmuyorum siz muhasebeci arkadaşlar doğru buluyormusunuz bunların yakalanması ekonomiye kazandırılması hem devletin vergi toplaması demek hemde binlerce muhasebeci arkadaşa iş demek değilmidir

http://ntvmsnbc.com/news/255456.asp

Haklısınız kümesteki kazları yolmak daha kolaydır , kaçanı yakalarsan yolarsın :lol: Zurnacı olmak lazım bu ülkede ...............................

Biz mükellefden tahsilat mı yapacaz , ( bakkalcı defterine döndü alacaklarımız )
Her gün değişen kanunlarımı takip edecez . Zamansız akan giden ömremi .... ne yapacaz anlamadım gitti ?

10.000 ytl nin altında olan vergi iadelerinin vergi dairesi şef ve memurlarınca incelenmesine mi yanalım . ?????? :evil: :evil:

ucu çok kimseye dokanacak diye nerden buldun yasasını çıkaramadılar... madem herşeyin üzerine cesaretle giden bir hükümet var çıkarsınlar nerden buldun yasasını ve takip etsinler bakalım kim nereden ne buluyor.
beni civarımda pvc.pencere yapan birisi var inanın altında son model arabalar hem kendinde hem çocuklarında ve ikitanede picap var ve 4 tane dairesi oldu şu ana kadar bu serveti yaklaşık 6 yılda yaptı geçen özellikle bir şey bahane ederek dükkanına girdim adamın vergisi 746,00 ytl yazıyor hayret ettim doğrusu

ya nereden buldun' u çıkramıyorsun, binlerce kişi mahdur olacak diye belli artık orası, peki cesaretli hükümetimiz, en azından bir kaç dokunulmazlık kaldırda, bir kaç vekil hesap versin yargı öünde, nasıl olsa vekiler haklı çıkacak, ama dokunulmazlık kalkmadan önce vergi yasalarını değiştirmek yok sayın maliye bakanım :wink:

ya birde madem inceliyecekler ilk üretim noktalarını kontrol altına alsınlar
1-fabrika(ilk üretim noktaları)=
2-dağıtıcı=
3-bölge satış noktaları=
4-satışyerleri=
5-tüketici
böyle durumda bence ilk olarak direkt "fabrikayla "ilgilenmedi devlet ama nedense hep satış yerleri ile yani zincirin en son dilimi ile uğraşıyor, devletimiz, 10 kişi ile ilk dilimi incelemek yerine, 10.000 kişiyi seferber edip 4 cü nokt aile uğraşıyor devletimiz, hayrett... zaman,vakit, vergi vede iş gücü kaybı oluşuyor. "Fabrika(ilk üretim noktaları) " kiminse artık pek bakmıyor buralara. neyse bildikleri vardır büyüklerimizin.
Belkide ben yanlış gözlemlemişimdir.

neden zincirin son baklasıyla ilgileniyorlar çünkü son bakla küçük esnaf ve maliye muhasebe konusunda bilgisiz çabucak korkutabiliyorlar ve istediklerini yapıyorlar ama büyük patronlara gidemiyorlar çünkü onların çalıştırdıkları muhasebe elemanları giden memurları okutacak cinsten bilgili her kanunu maddeyi biliyor daha olmadı memuru bir köşeye çekiveriyorlar sıkıysa gitsinler denetlesinler daha memur fabrikaya varmadan fabrika sahibinin haberi oluyor ama gariban esnaf öylemi dayanacak hangi dalı varki nereye gitse dirsek gösterilir

Tabi bu arada taksi plakaları, bıçak parası alan operatörler, hatta ameliyat edip akrabamdı onun için para lamadım diye kağıt imzalatan cerrahlar. günlük en az net 110 ytl kazanan taksi sahipleri, ve de özellikle sanatçılar. Ben kendim
ünlü bir sanatçımıza yarım saat için 20,000 usd elden verdim. Asla makbuz , fatura kesmedi ve yanaşmadı.

Özelleştirilen tekel içki bölümü 290 Milyon dolara satılmıştı. Şimdi aynı şirket 900 milyon dolara Amerikalılara satıldı. Kemal ağbi de normal ticaret diyor.
Tekelin yalnız Mecidiyeköy deki ve Bilecik'teki tesisleri o kadar para ederdi.
Vah benim memleketim. :(

Özelleştirme bedeli eminim 900 milyon$ olmadığı kadar 250 milyon$ da değildir.

Valla ilan edilen bedel 290 Milyon USD idi . Ben onların kendi söylediklerini tekrarlıyorum.

Resmi kayıtlarda o tutarın geçtiğinden hiç şüphem yok sayın nguroy. Bu iş kuş gribi zamanı kurulan şirketten pek farklı değildir sanırım yada diğerlerinden, kanla aldık parayla satıyoruz , bitince napacaz bakalım. Benim anlamadığım nokta bu şirketler şaha kalkdırılabilecekken, para basarken nasıl zarar gösterilip satılıyor, herşey özel sektör demek değil ki? Örnek aldığımız ülkelerin kaçının Anayasasında sosyal hukuk devleti yazar gerçi daha sonradan bu tanımlama "imkanlar dahilinde " şeklinde düzeltildi, neyse konuyu dağıtmayayım sanırım yazmak istediğimi anlatabildim.

YA! Peki dünyanın en pahalı benzinin neden biz kullanıyoruz... bu akaryakıt üzerinden alınan%70 lere varan verginin sorumluısu kim...

vergiyi en iyi nasıl kaçırırız diye düşünürken mükellef. devlette buna anti tez olrak ne yapsamda extra vergi yüklesem mükellefe düşüncesinde.. aslında amaçlar hep aynı beklentiler farklı.. yüzyıllardır bu sekilde devam eden bir döngü. roller hep aynı oyuncular farklı...

bence yapılması gereken önce kendimiz düzeltmek.. kendimize boy aynasında objektif bakabilmek. enpati yapabilmek...

bir taraftan rüşvet alan memur, bir tafaftan vergi kaçırmaya çalısan mükellef; diğer tarafta soluduğu hava için bile vergi almayı planlayan devlet... herkes silahını kuşanmış tetikte bekliyor...

peki ya gelecekleri ne olacak bunun sonu nerde bitecek....

aslında şöyle kısa ve öz düşününce nekdar çarpık bir dünyamız var ve ne kadar çelişkilerle dolu bir kurallar ve yasalar ağı içindeyiz...

önce kendimiz düzeltmeliyiz. sonra:::

"almak için önce bedelini ödemsini öğrenmeliyiz"

mhm79 görüşü tamammen katıldığım bir görüştür.

eksikliği önce kendimizde aramak.

herkes kendi haklılığını savunuyor. Vergi levhasında yazan teamüllerden düşük matrahı meslekdaşlarımız çıkartmıyor mu?

Diyoruz en pahalı benzin bizde, araba alımında şu kadar ötv var...vs.

sorum şudur.

20 milyarlık arabadan ötv'yi devlet kaldırsa bu arabanın satış fiyatı ötv kadar düşer mi? ve bu tüccarın karlılığı hangi seviyede kalır.?

Benim fikrim düşmez. ilk ay biraz fiyatlar düşse bile tüccarımız alışmış bu satış fiyatına kısa zamanda geri çeker. eski fiyata yakın fiyattan satışa devam eder. satışı artık karlıdır fakat matrahı eski matrahının aynısı olur.

Yani kısaca, devlet yüksek maliyet unsuru yaratan endirekt vergileri kaldırırsa düşen maliyetler sebebiyle artan karlılık oranında vergi toplayamaz. Çünkü bizim tüccarımız mali müşvirimiz elele o karı zarara çevirir.

Yani herşey karşılıklı ve almak için önce bedelini ödemeliyiz. (mhm79 dediği gibi)

konuyla pek alakalı değil ama bende şikayetciyim.
bu ne böyle ya, bu memleket nasıl memleket, parasız hiç bir iş halledilmezmi bu memlekette.
işyeri kirala öde damga vergisi, vergi dairesine kayıt olacam, notere imza sirküsü yaptır ver 15 kağıt (bugün bir mükellefim dedi bi imza attım 15 kağıt aldılar diye), defter tasdik ettir ver 25 kağıt, esnaf kefalete kayıt olacam ver 200 kağıt, bağkura kayıt olacaksın prime tamamda bu giriş keseneği ne parası, basamak yükseltecem basamak yükseltme parası ne parası, ne hizmeti yapıyorlarda ne parası istiyorlarki bilgisayarda iki tuşa basmanın parasınıda benden alıyorlarsa, bu devlet o tuşa basanlara ödediği maaşlar için benden vergiyi neden istiyor, her sene senelik aidatlar, sonra belediye işyeri ruhsatı alacan, git oraya ver para gel buraya ver para.
bu vergi kaçırma olayına karşıyım herkes kazandığı neyse vergisini versin.
ama bu kadar acımasız bir zamanda bu kadar hesapta olmayan ödeme olunca mükellefede sanki biraz hak vermek geliyor içimden. adam hiç yoktan bu harici olan giderlerin vergisini kaçırsam birşey olmaz diye düşünse birazda haklı gibi geliyor bana.
bir kişi tüm zarar etse, kdv muhtasar geçici vergi ve gelir vergisi dersek
sırf beyan vermek için senelik ödediği damga vergisi 420 ytl. bu adam bu vatanın evladı değilmiydiki hem zarar etti hemde 420 kağıt cepten para verdi.
birde kkeg ler var bu nasıl bir mantık, adı üstünde gider deniyor, giderse niye kanunlarımız kabul etmiyor, gider değilse niye gider olarak işle ama matraha ekle diyor anlamış değilim doğrusu