Kazandık ama şimdiden sonrası ne olacak...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ruhsat ücret v.s şimdiden sonra yapılacak işlemler neler olacak,arkadaşlar konuşalım ki yolumuzu çizelim.

Ynt: Kazandık ama şimdiden sonrası ne olacak...

2009 Temmuzda kazananlar ne kadar vermişti toplam acaba.İstanbul odasından olan yok mu yaf ?

çok şükür bende yeni bitirdim. ancak asıl uğraş şimdi başlıyor. artık eskisi gibi olmayacak. kendi işini yapacaksın. sorumluluk artacak. smmm olmanın ağırlığını taşımak gerekli.

Evet,ya nasip kesinlikle haklısın.Asıl ders çalışma şimdi başlıyor galiba :(

Hayat sınavına hoş geldiniz. Bu sınav 7 gün 24 saat mesleği yaptığınız sürece sürecek.

aldığımız belgelerimizi hakkıyla kullanmak nasip olur inşallah.Allah utandırmasın hepimizi de

Bir süre şu an çalıştığım işime devam edeceğim daha sonrada düşüneceğim
Bursa odası 2600-2700 arası para istiyor diğer odalarda rakam ne acaba?

arkadaşlar ben az önce odayı arayp sordum 15 gün içinde kazandınız yazısı geliyormuş türmobtan ondan sonra bu yazı türmob'a1465 tl yatırıp banka dekontu nüfus cüzdanı fotokobisi ikametgah 12 adet afilli foto ile odaya yatırlıcak ücret makbuzu (muğla oda 1262Tl+135 kaşe ücreti+49 Tl de ıvır zıvıra toplamda1446 tl alıyormuş) bunlarla başvurumuzu yapıyormuşuz tabi odadan odaya ücret ve evrak farklı olabilir toplamda 2727 TL olmalı ama napacağız bilmiyorum

alın verin ekonomiye can verin ;D ;D ;D

şaşırmış bunlar,belirli bir süresi varmı ? eskiden 3-4 yıl almayanlar filan olurdu acaba hala geçerli mi? hiç olmazsa 4-5 ay bekleriz belki

yeterlilik erteleme oluyormu gerçekten,ne kadar süre ertelenebiliyor,bu miktar çok fazla,kredi kartına yüklensen banka faizleri ,aylık asgari ödemesi çok yüksek.biri ayrıntılı anlatsa üff ya...

Arkadaşlar
Bugün İzmir odaına gittim
kaşe bedeli dahil toplam 2,600 TL tutuyor
kredi kartına da 6 taksit yapıyorlarmış

seras ' Alıntı:
yeterlilik erteleme oluyormu gerçekten,ne kadar süre ertelenebiliyor,bu miktar çok fazla,kredi kartına yüklensen banka faizleri ,aylık asgari ödemesi çok yüksek.biri ayrıntılı anlatsa üff ya...

şimdi 15 gün içinde posta ile evraklar gelecekmiş,o kağıtlarda 1 ay içinde kayıt filan yazıyordu(Geçen dönem arkadaşlardan biliyorum) ama bu hikayeymiş.Belli bir süresi yok diye biliyorum odaya sormuşlardı geçen dönemlerde 1 ay içinde filan demişlerdi ama onların amacı belli.Para akışını sağlamak.Kesinlikle 3 ay içinde alamam ben.Çünkü ihtiyaç yok ki,büro filan açmayı düşünsem neyse.İnşallah eski dönemlerden arkadaşlar bizi burada aydınlatır.

ERDUN ' Alıntı:
Arkadaşlar
Bugün İzmir odaına gittim
kaşe bedeli dahil toplam 2,600 TL tutuyor
kredi kartına da 6 taksit yapıyorlarmış

Ben o yüzden (tamamen duygusal) ilk seferde vermek istemedim:)) 6 aya kadar aylık harcamalarım halinde para biriktirmeye başlamak lazım:)

hatay odası toplam 2.255 tl tutuyor