fonradar

KÇÖ den Ocak Ayında Faydalanılmak İstenilirse

SinanN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Ara 2005
Mesajlar
155
Konum
İstanbul
Merhaba Saygı değer üstadlarım;

Malumunuz işkur formları da artık e-devletten verilecek. Tabi bu formları işveren, işveren yapmazsa işveren vekili, vekil yoksa önmuhasebe ve insan kaynakları , onlar yok ise genel muhasebe, hiçbiri yok ise biz mali müşavir ve elemanlarımıza yapmak zorunda kaldı. üzerimizde hiç yük yokmuş gibi !. Ne diyeyim hayırlı olsun.

Benim sorum, bir iki firma ocak ayından itibaren KÇÖ den faydalanmayı düşünüyor. Başvurular 01/12-31/12 arasında yapılacak deniliyor. Lakinde, form başvurusu yapmak istediğimde , aşağıda ki gibi cari dönem ve önceki dönem bilgilerini talep etmektedir. Cari dönemden kasıt, KÇÖ nün başladığı aya ilişikin bilgiler olacak. Yani OCAK ayı bilgilerini doldurmamız isteniliyor. Önceki ay içinde ARALIK dönemine ait bilgileri yazılması gerekiyor , Aralık ayını ücret tahakkuku (maaş-prim-kesinti vs.) ay sonunda yapılacağına göre , işe giriş ve çıkışlarını ay içinde hala devam olunuyorsa, bu formu, firmanın aralık sonunda başvurması mümkün görünmeyebilir, yetişmeyebilir. Aralık bilgilerini sizce yazarken nasıl bir yol- yöntem izlenmesi gerekiyor? Bu durumda olanlar nasıl başvuru yaptı veya yapmayı düşünüyor?. Cevaplarınız için teşekkürler.

İşkuru a telefon açıyoruz ama bir türlü ulaşamıyoruz.

KISA ÇALIŞMANIN BAŞLADIĞI TARİHE KADAR OLMAK ÜZERE
KISA ÇALIŞMANIN BAŞLADIĞI AYA İLİŞKİN BİLGİLER
KISA ÇALIŞMANIN BAŞLADIĞI AYDAN
BİR ÖNCEKİ AYA İLİŞKİN BİLGİLER
Dönem AyDönem YılAylık Prime Esas Brüt KazançGün SayısıEksik
Gün Sayısı
Eksik
Gün Neden
Önceki
Dönem Ay
Önceki
Dönem Yıl
Önceki
Aylık Prime Esas Brüt Kazanç
Önceki
Gün Sayısı
Önceki
Eksik Gün Sayısı
Önceki
Eksik
Gün Neden
 
Bugün İşkura gittim ve yukarıdaki soruyu onlara sordum. Onların verdikleri cevap;

İleri dönük olarak başvuru yapılmıyormuş. Yani kısa çalışmadan faydalanmak için aralık ayından itibaren başvuru olması, en azından aralık ayında kçö den faydalanmaya başlamanız gerekiyormuş dediler.

Bilginize
 

Benzer konular

Üst