KDV-1 ve KDV-2 Hk. Beyan edilecek bilgim yoktur

Merhaba herkese, avukat olarak kendi defterimi tutmaya başladım.
İşe başlamayı haziranda verdim iki ay bir gelirim yok, KDV-2 için beyan verilecek bilgim yoktur bilgisini girdiğimde ayrıca KDV-1 için de boş beyan göndermem gerekir mi? İlk ay bu şekilde vermiştim.

Ayrıca geçici gelir vergisi için de boş beyan vermem gerekir mi? Belli bir süre hiç kazanç sağlayamayacağımı bildiğim için henüz muhasebeciyle çalışmamayı seçmiştim ama şimdi bu işlerin içinde kayboldum :D

yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden

KDV2 beyannamesi tevkifatlı faturanız olursa verilir , Her ay verilmez.
KDV1 beyannamesini her ay vermek zorundasınız. Geliriniz olmasa bile giderlerinizi gösterip beyan vermelisiniz. Eğer gideriniz de yoksa beyanname üzerinde bulunan beyan edilecek bilgi bulunmamaktadır kutucuğunu işaretleyip göndermelisiniz.
Geçici vergiyi de 3 ayda bir beyanname vermeniz gerekiyor.

En ufak bir hatada gelir idaresi tarafından ceza ile karşılaşırsınız ve cezalar artık çok yüksek. Tercih sizin ama tavsiyem bir mali müşavir ile çalışmanız yönünde.

merhaba yorumunuz için teşekkür ederim biliyorum gayri faal olunca ilgilenemedim ayrıca il dışındaydım bir muhasebeci ile görüşüp anlaşamadım :D başlangıçta hata yapmaktan çekiniyorum devamında başka bir hata yapıp boşu boşuna ceza ödemek istemem devlet gözümüzün yaşına bakmıyor. en yakın zamanda bir mali müşavir ile çalışacağım kesinlikle.

kdv-2 olarak beyan etmiştim geçen ayı. bir düzeltme yapmam mümkün mü yoksa kısaca kdv-1i geç beyan edip ceza katlanayım mı sizce? son sorumdur çok yardımcı oldunuz şimdiden sağ olun

merhaba yorumunuz için teşekkür ederim biliyorum gayri faal olunca ilgilenemedim ayrıca il dışındaydım bir muhasebeci ile görüşüp anlaşamadım :D başlangıçta hata yapmaktan çekiniyorum devamında başka bir hata yapıp boşu boşuna ceza ödemek istemem devlet gözümüzün yaşına bakmıyor. en yakın zamanda bir mali müşavir ile çalışacağım kesinlikle.

kdv-2 olarak beyan etmiştim geçen ayı. bir düzeltme yapmam mümkün mü yoksa kısaca kdv-1i geç beyan edip ceza katlanayım mı sizce? son sorumdur çok yardımcı oldunuz şimdiden sağ olun
Kdv2 için bir değişiklik yapmanıza gerek yok.
KDV1 için geçen aya beyanname verin.Özel onayla ve KSS kutucuklarını işaretleyip beyannamenizi onaylayın .
Gelir idaresi beyanname vermediğinizi tespit ederse ki artık çok rahat tespit ediliyor daha yüksek cezalara maruz kalırsınız