Kdv 2 Beyannamesi Verilme Zamanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dursunuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kdv tevkifatı yapmadığımız aylardada kdv 2 beyannamesi verilecekmi,verilmiyecekse dilekçe ile ay içerisinde kesinti yapılmadığına dair vergi dairesine bilgi verme zorunluluğu varmı.teşekkür eder,çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Ynt: kdv 2 beyannamesi verilme zamanı

Kdv2 sadece olduğu aylarda verilir.Haricinde herhangi bir bildirim yapmaya gerek yok.

Katma Değer Vergisi Kanunu?nun 17. maddesinin (4) numaralı fıkrasının (p) ve (r) bentlerinde değişiklik yapan 24.07.2008 tarih ve 5793 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 06.08.2008 tarih ve 26959 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.
Kanun?un 13. maddesiyle Katma Değer Vergisi Kanunu?nun 17. maddesinin (4) numaralı fıkrasının (p) bendinde yapılan değişiklikle;
? Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünce yapılan taşınmaz mal teslimlerine ilişkin istisna hükmü kaldırılmış,
? Hazinece yapılan taşınmaz mal kiralamaları, kullanma izni ve ön izin verilmesi işlemleri ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yapılan arsa ve arazi teslimleri ise istisna kapsamına alınmıştır.
08.12.2008 tarih ve 5273 sayılı Kanun?la Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü teşkilatıyla birlikte kaldırılmış, Genel Müdürlüğün görevleri Toplu Konut İdaresi Başkanlığına verilmiştir. Bu nedenle 5793 sayılı Kanun?la Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünce yapılan teslimlere ilişkin istisna kaldırılmış, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yapılan arsa ve arazi teslimleri ise istisna kapsamına alınmıştır.
Öte yandan, Hazine tarafından yapılan mal teslimleri ve irtifak hakkı tesisleri katma değer vergisinden istisna iken, 5793 sayılı Kanun?la istisnanın kapsamı genişletilmiş, istisna kapsamına kullanma izni ve ön izin verilmesi işlemleri de alınmıştır.
Buna göre 5793 sayılı Kanun?un yayımı tarihi olan 06.08.2008 tarihinden itibaren, Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerler üzerinde kullanma izni verilmesi işlemleri ile kullanma izni öncesinde geçici bir süre için bedeli karşılığında verilen ön izin işlemleri katma değer vergisinden istisnadır.
5793 sayılı Kanun?la ayrıca, Katma Değer Vergisi Kanunu?nun 17. maddesinin (4) numaralı fıkrasının (r) bendinde yer alan ?gayrimenkul? ve ?gayrimenkullerin? ibareleri Türk Medeni Kanunu?nda kullanılan kavramlara paralel olarak ?taşınmaz? ve ?taşınmazların? şeklinde değiştirilmiştir.
Yukarıda açıklanan değişikliklerin tamamı 06.08.2008 tarihinde yürürlüğe girmiştir
5793 sayılı kanununda yapılan bu değişiklere göre mülkiyeti hazineye ait olan kantin çay oacağı, vs kiralamalarında 2 nolu kdv beyannamesi verme yükümlülüğü ortadan kalmış mı oluyor?

evet arkadaşlar azime arkadaşımızın dediği doğrudur.
5793 sayılı yasaya baktığımızda;

MADDE 13 ? 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17 nci maddesinin (4) numaralı fıkrasının (p) bendi aşağıdaki şekilde, (r) bendinde yer alan "gayrimenkullerin" ibaresi "taşınmazların" ve "gayrimenkul" ibaresi "taşınmaz" şeklinde değiştirilmiştir.

"p) Hazinece yapılan taşınmaz teslimi ve kiralamaları, irtifak hakkı tesisi, kullanma izni ve ön izin verilmesi işlemleri ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yapılan arsa ve arazi teslimleri,"

bu durumda okul kantinleri için sorumlu sıfatıyla verdiğimiz kdv2 beyannameleri son bulmuş gibi gözüküyor. Konu ile ilgisi olan arkadaşlarda fikirlerini belirtirlerse memnun oluruz.

ben konu ile ilgili Ankara vergi dairesi başkanlığı ile tlf.görüştüm.
Hazineye ait taşınmazların farklı bir konu olduğunu, kantinlerin yerinin milli eğitim bakanlığına ait olup,hazine malı sayılmadığını bundan dolayıda kdv2 verilmesine devam etmemiz gerektiği söylendi.
Ancak yinede açık kapı bırakarak isterseniz kesin emin olmak için özelge talep edin dendi, bende talep edeceğim.

Tevkifatlı fatura ait olduğu ayda elimize ulaşmamış olması halinde elimize ulaştığı ay kdv2 beyannamesi düzenlenmesi durumunda kanuni süresinden sonra pişmanlık olarak mı vermemiz gerekli?

Fatura hangi aya ait ise, o ay için beyanname verilmelidir. Geç kalınmışsa pek tabii ödemesi çıkacağından dolayı,kss ve pişmanlık talepli verilmeli.
Ancak ne yazık ki artık cezalar can yakıyor.
Beyanname internet ortamında süresinde verilmediğinden VUK Mükerrer 355 e istinaden ceza kesilecektir. Ne kadar çabuk verirseniz beyanı sizin o kadar lehinize olur. ceza indirimli uygulanır.

Değerli büyüklerim ve Sayın Serpil hanım Merhaba

Benim de konu ile ilgili bir sorum olacak elimize geç gelen tevkifatlı faturanın beyannamesi faturanın üzerindeki ayda verirsek satıcının faturayı geç kesmesinin cezasına biz katlanmış olacağız. Bu sebepten biz bir kere
Faturayı girdiğimiz ayda beyan etmek zorunda kaldık

Ayrıca size başka bir sorum olacak sitede güvenlik hizmeti veren firma bize faturayı danışmanlık ve gözetim olarak kesip 1/2 oranında tevkifat yapıyor. Ama verdiği hizmet güvenlik. Firmasının ve bizim özel güvenlik çalıştırma iznimiz olmadığını bu nedenle o şekilde kestiğini söylüyor. Bu konuda ne yapabiliriz bizim özel güvenlik çalıştırmak için bir şartı yerine getirmemiz mi gerekli yoksa kendi eksikliğini bize mi yansıtmak istiyor ?

Saygılarımla

Özel güvenlik hizmeti verebilmeleri için yasal izin almaları gerekir. İzinleri yok ise ...

Herkese iyi çalışmalar diliyorum.

Mükellefim olan sigorta acentası şirketi şahıstan araç kiralama sözleşmesi yaptı dolayısıyla stopaj ve sskdv beyan edeceğiz. Benim sorum kdv mükellefi olmayan a tipi sigorta acentası mükellefim için kdv 2 beyannamesini elden verip vermeyeceğim.Vergi dairesine sordum biz mükellefiyet açmıyoruz dediler sanırım yanlış bir anlaşılma oldu. Her ay verceğim için mükellefiyet tesis ettrimek zorundayım değil mi?