Kdv 2' nin Beyan Edilmemesi

arkadaşlara;
şubat dönemi kdv 2 beyanı gönderilmesi sehven unutulmuş.internetten göndermek mecburi mi?hiç bildirmesek ne olur? yardımcı olursanız sevinirim...

Ynt: kdv 2'nin beyan edilmemesi

internetten göndermek mecburi,

Vergi ziyaı ve gecikme zammı

Ynt: kdv 2'nin beyan edilmemesi

Mrb. aynı şey bizim başımıza da geldi daha bir hafta falan oldu. internetten gönderdik hem 352 ye göre özel usulsüzlük hemde 355 e göre 1490/ 1/2 oran 745 ytl. ceza kesti. 355 e göre kesilen cezayı nasıl iptal ettirebiliriz.

Ynt: Kdv 2' nin Beyan Edilmemesi

vergi mahkemesine dava açabilirsiniz.

Dava dilekçe örneği varmı? Neticelenen oldumu hiç, karar nasıl çıkıyor.

benim duyduğum kadarıyla mükellefin lehine sonuçlanıyormuş. gerekçeside:vergi dairesi önce tebligat yapıp,mükelleften yanıt çıkmazsa cezayı kesebilmelidir.
ama onlar direkt ceza kesme yoluna gitikleri için mahkemede bunu bozuyor imiş. duyumlarıma göre,tabi siz bu yönde adım atarsanız mahkeme kararlarını incelemekte fayda var.

aynı durum benim başımada geldi 355 den 1390 ytl banada ceza kesmişti bilgisayar vergi dairesiyle görüştüm ve kanunu açıp izah ettim ve düzeltme fişi ile ceza mı kaldırdılar.
banada önce ödeyyeceksin falan demişlerdi ancak hangi kanunda var dediğimde bişi diyemediler ve kaldırdılar
sizinde öncelikle vergi dairesiyle görüşmeniz daha doğru olur kısa yoldan halletmiş olursunuz sorununuzu

Görüştük ve size dedikleri gibi ödeyeceksiniz dediler. siz müracat ederken illaki yazılı müracatınız olmuştur. örnek başvuru dilekçeniz varmı? netice ile ilgili ne yaptılar size yazılımı bildirimde bulundular. yardımcı olurmusunuz.

Merhaba ;

Sanırım bir yanlış anlamadır gidiyor.( Ya da umarım ben yanlış düşünüyorumdur )

...(21.07.2005 tarih ve 25882 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5398 sayılı Kanunun 23/b maddesiyle eklenmiştir.) Elektronik ortamda beyanname verilmesi mecburiyetine uyulmaması halinde kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası, beyannamenin kanuni süresinin sonundan başlayarak elektronik ortamda 15 gün içinde verilmesi halinde 1/4 oranında, bu sürenin dolmasını takip eden 15 gün içinde verilmesi halinde ise 1/2 oranında uygulanır.

355 / 2 ye eklenen bu paragrafı ayrı düşünmek mi gerekiyor ?

İSMMO danışma biriminin vermiş olduğu yanıtta bunu doğruluyor diye düşünüyorum.

Soru : İyi çalışmalar dilerim.E-beyanname verme zorunluluğu kapsamında kalan mükellefimizin kdv beyannamesini gecikmeli olarak verdik.İnt.ortamında kanuni süresinden sonra verilen beyanname cezası olarak ö.u.c tahakkuk etti.Ancak kesilen cezalara ek olarak v.u.k.mük.355 .madde uyarınca da yüklü ceza kesildi.Bu özel usulsüzlük cezalarına ilişkin e-beyannamenin ilk dönemlerinde odamızın bu tür cezalara dava açılabileceği konusunda uyarılarını da izlemiştik.Bu konuda dava açılabilirmi.Son güncel mevzuat çerçevesinde açılan dava kazanılabilirmi.Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap : Dava açılması durumunda kaybetme ihtimali yüksektir. Pişmanlık dilekçesi vererek cezayı 2/3 oranında azaltma yolunu deneyebilirsiniz.

İSMMMO DANIŞMA BİRİMİ

Bu konuya gelen tam bir yanıtta yok. Bekleyeceğiz.

2 nolu KDV beyanının e-beyan gönderilme zorunluluğu yok. Ceza o nedenle kaldırılmış olabilir.
Hafızam beni yanılttı. :(
3- Beyannamelerin elektronik ortamda gönderilmesi uygulanmasına 01 Ekim 2004 tarihinden itibaren başlanılacaktır. Bu nedenle, Eylül 2004 dönemine ait olup 01 Ekim 2004 tarihinden itibaren verilmesi gereken beyannamelerden aşağıda belirtilenler elektronik ortamda gönderilebilecektir.

a) Katma Değer Vergisi Beyannameleri (1 ve 2 no.lu),

b) Özel Tüketim Vergisi Beyannamesi (2a beyannamesi hariç),

c) Muhtasar Beyanname,

d) Damga Vergisi Beyannamesi,

e) Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi Beyannamesi,

f) Özel İletişim Vergisi Beyannamesi,

g) Şans Oyunları Vergisi Beyannamesi.

Diğer taraftan, 01.01.2005 tarihinden itibaren yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinin elektronik ortamda gönderilmesi uygulamasının başlatılması hedeflenmekte olup, buna ilişkin açıklamalara internet sitesinde ayrıca yer verilecektir.

Sayın Nane aslında vergi dairesinde biraz baktılar 2 nolu KDV Beyn.zorunluluğu varmı yok mu karar veremediler. Zorunlu olmadığına dair bir yazı varmı ? biz araştırmak zorunda kalıyoruz. saygılar.

Merhaba ;

İlgili yazıda konu oldukça açık

Bugüne kadar cezaları VD düzenlediği için konuya pek eğilmemiştik.

Ama e-beyan geldi ,böyle oldu.

Düşüncem ,kesilen cezalar yerindedir.

Sayın Yeniyurt, gerçi Sn nane'ye sormuşsunuz ama Sn nane'nin affına sığınarak VUK 346. seri nolu tebliğe bakmanızı öneririm.