KDV Beyan Edilecek Bilgi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar,
KDV de nisan ayında kesilmiş bir fatura ve indirelecek kdv yok. ben bu durumda beyannameyi boş yapıyorum. yalnızca teslim ve hizmetlerin karşılığını teşkil eden bedele önceki ayın aynısını yazıp bir de kredi kartı ile tahsilatlara 0 yazarak onaylamaya kalktığımda kaydetmiyor. beyannamede beyan edilecek bilgim bulunmamaktadır kutucuğunu işaretlediğimde ise diğer yazdıklarınız geçersizdir diyor. sizce ne yapmalıyım?

Ynt: KDV Beyan Edilecek Bilgi

bir önceki ayın teslimlerini neden yazıyorsunuz..?

Merhaba,
Sanırım Kümülatif toplam demek istediniz.

İŞte böyle yap :D

adsz111l.png

Beyannameye beyan edilecek bilgim yoktur kutucuğunu işaretleyerek göndermeniz gerekir.
Kümülatifin yazılmaması sorun teşkil etmez.Çünkü o ayda zaten bir satış yok, yani kümülatifle toplanacak gelir yok.

eğer beyan edilecek bir gelir söz konusu değilse vede önceki dönemlerden gelen bir kümülatif gelir toplamı varsa; Bence tevkifat uygulanmayan işlemler bölümüne matraha "0" yazılıp KDV de "18" seçilmeli, boş beyanname olarak sonuç sayfasındada kümülatif gelir satırınada 3 aylık kümülatif gelir yazılıp o şekilde gönderilmeli diye düşünüyorum. Kümülatif satırı boş geçilmemeli..

0 yazarak gönderdim arkadaşlar, böylece devreden kümülatifi de yazmış oldum, yine de teşekkürler.

Merhaba,
8.ay kdv beyannamesinde beyan edilecek bilgim bulunmamaktadırı işaretleyerek beyannameyi gönderdim. Ancak öceki dönemden devri yazmam gerekiyordu yazmadım. Şimdi eylül beyannamesini verirken öceki dönemden devir hatalı diyor.8.ay için düzeltmemi vermem gerekiyor?
Teşşekkürler

Düzeltme hiç vermedim. Yardımcı olur musunuz? BDP de düzenledim. Paketledim. Özel onay ,kss pişmanlık neyi işaretlicem?

8.ay için KSS ve DZT seçenkerini işaretliyorsunuz. Ayrıca 8.ayda beyannameinizi onaylamadan öncede aynı hata mesajını vermiş olmalıydı. Beyannameleri onaylamadan önce mesaj kutularına dikkat edelim

bi gariplik mi? var. Sistem önceki dönem devir kdv kontrolü yapıyor zaten.
Bende bu ay böyle birşey geldi başıma, bir mükellefimin boş beyannamesini paketledim, e-beyanda hata verdi ve önceki dönem devir kdv niz tutmamaktadır diye uyarı verdi.
Sizde böyle bir uyarı vermedi mi?
buna rağmen kabul etmiyor ki, beyannameyi

Eylül ayı beyannamesini verirken söylediğiniz gibi hata verdi. Ama Ağustos ayı beyannamesinde beyan edilecek bilgim bulunmamaktadırı seçtim (önceki dönemi yazmam gerekiyordu) Belkide beyan edilecek bilgim yoktur seçeneği işaretlendiği zaman önceki dönem kontrolü yapılmıyordur. Olabilir mi böyle bir şey?

bende beyan edilecek bilgim yoktur işaretlemiştim. Halbuki 5,52.-Tl devri varmış unuttum önceki dönemden, hatayı görünce düzelttim hemen.. Sizinde ağustos dönemini yaparken bu hatayı vermesi gerekiyordu, eğer boş verdiyseniz.
çünkü bu ay benim başıma geldi böyle bir durum. Devir KDV kontrolü yapılıyor

Bdp de paket oluşturdum. Beyan edilecek bilgim bulunmamaktadır seçeneğini işaretledim tahmininiz doğru Önceki dönem devir kdv si bulunduğu halde onaylama aşamasına geldiğinde herhangi bir uyarı mesajı vermedi. İlginç

bdp devir kdv kontolü yapmaz.
e-beyanname sistemi yapar.

Onaylama aşamasına geldiğimden bahsettiğime göre e-beyanname işleminden bahsediyorum.

Onay kısmına kadar bişey yapmıyor sistem, onay yaptıktan sonra kırmızı puntoyla önceki dönem devir kdv niz tutmamaktadır şeklinde yazı geliyor diyorum.

bu onay verildikten sonra sistem uyarı yapması gerekirdi.
Birebir bu ay yaşadım bu olayı.

mesaj kutusu gelmiyor.

Beyanı yükleyip kontrol et dediğinizde mektubunuzu yolluyor. Ancak boş beyan olarak yolladığınızda sistem bunu algılıyor ve uyarı vermiyor olabilir.