Kdv Beyanında Diğer İade Hakkı Doğuran İşlemler Uyarısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merihs12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merihs12

Katkı Sunan Üye
merhaba,
Kdv beyannamesini yaparken diğer iade hakkı doğuran işlemler bölümünde aldığımız malın matrahı ve tevkif edilen kdv tutarını mı yazacağız?

Ynt: kasaplarda tevkifat

Merhaba ;

1/2 var ,9 / 10 var.

Sizin satışlarınız hangi kapsama giriyorsa ilgili kısmı seçip bilgileri gireceksiniz. Tabi ki bunu yaparken de her ayın 15.ne kadar vermiş olduğunuz Tevkifat Listesi ndeki rakamlarla da birbirini tutması gerekir.

Ynt: Kdv Beyanında Diğer İade Hakkı Doğuran İşlemler Uyarısı

tevkifatlı satışlarımızdan dolayı iade istemediğimiz dönemde beyannamenin diğer iade hakkı doğran işlemler bölümünü doldurmak gerekirmi,iade istemediğimiz dönemde satışlarımızla ilgili tevkifat listesini vermek gerekirmi? ben iade istemedim (devreden olarak kullandığım)dönemlerde tevkifat listesi vermiyorum bugüne kadar problem olmadı

Merhaba ;

108 seri nolu tebliğ 'in B / 4 bölümüne göre vermek zorundasınız.

Bulunduğumuz yerde dairelerin birbirleriyle yazışarak bu tevkifatları takip ettiklerini gözlemliyorum. Dairelerde işler azaldı,artık bu tür incelemelere ağırlık veriyorlar.

teşekkür ederim sn muhasebe 108 nolu tebliğ gözümüzden kaçmiş. gecmiş dönem için bu listeleri verdiğimizde cezayla muhatap olurmuyuz?

yapım işlerinene ait tevkifatlardada liste verilmesi zorunlumu

Gözünüzden kaçmış olan 108 seri nolu tebliğe bir kez daha göz atmanızı öneririm.

"Bu bölümde tevkifat kapsamına alınan..." yazılı olduğu için sadece bu tebliğ ile tevkifat kapsamına giren işlemler için 4. bölümde belirtilen liste verilmeli.

merhaba arkadaşlar yapım işleriyle ilgili tevkiifatlı satışlarımızdan iade alacağımız olduğunda devreden kdv olarak kullanmaktayız ve beyanname eki vermiyoruz. Yaptığımız işlem doğru mu?