Kdv Dahil Faturalar

Ynt: Kdv Dahil Faturalar

nguroy ' Alıntı:
Ben de Sn. Butterfly 'a katılıyorum. KDV dahil fatura kesebilecek olanlar açıkça belirlenmiştir. Bunların dışında kalanlar mutlaka matrahı ve kdv yi ayrı ayrı göstermek zorundadır.
Aksine bir fatura geçersizdir. KDV si indirim konusu yapılmaz, masrafa da atılamaz kkg olabilir ancak.

Üstad, İç iskontoyla ayrılan KDV tutarı KKEG bile olamaz. Çünkü faturayı kesen firmanın bu faturadan ne kadar KDV ödediğini bilmiyoruzki. Karşı firma iç iskonta yapmış olabilir, dış iskonto yapmış olabilir ya da KDV yi hiç hesaplamamış olabilir.

En iyisi faturayı kabul etmemek.

ek bilgi;
24 nolu KDV gt
Perakendeci olsalar da esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahibi veya şirketlere yaptıkları perakende satışlar dolayısıyla fatura düzenlemek ve düzenledikleri faturalarda katma değer vergisini ayrıca göstermek zorunda oldukları halde, aksine hareket edenler hakkında Vergi Usul Kanunu hükümleri gereğince, perakendecinin veya hizmeti ifa edenin durumuna göre aşağıdaki usulsüzlük cezaları uygulanacaktır.

Sermaye şirketleri için 35.00 lira , Sermaye şirketleri dışında kalan I inci sınıf tüccar ve serbest meslek erbabı için 20.000 lira II nci sınıf tüccarlar için 10.000 lira*
*güncel rakamlar için vuk bakınız.

kes yapıstır yapmıstım
ozur daha dıkkatlı olurum

Benimde bu konuyla ilgili olarak sorum olacaktı.
Vergi memuru mükellefe gidip bu konu yüzünden ceza kesmiş.Artık başka ceza kesecek yer bulamadılar sıra bunlara geldi.
perakende satış yapan müşterimize faturaları keserken matrah ve kdv sini ayrı ayrı faturaya yansıtıyoruz.Bu hatalı mıdır?
Benimde bildiğim avukatlar, benzinlikler ve bsait usuller haricindeki diğer mükellefler kdv dahil olarak fatura kesemez.Yanılıyormuyum?

demişsiniz ki ;
perakende satış yapan müşterimize faturaları keserken matrah ve kdv sini ayrı ayrı faturaya yansıtıyoruz.Bu hatalı mıdır?
yaptığınız işlem tabiki doğrudur.katma değer vergisi,faturada ayrıca gösterilmelidir.

Teşekkürler açıklamalarınız için.
Yani perakende faturalardada kdv yi ayrı gösterebilirim.

vergi mükellefi için kdv ayrıca gösterilir ama nihai tüketici için dahil yazılmalı. nihai tüketiciye ft kestiniz ve kdv ayrı gösterdiniz zaman tüketici kdv tutarını sizden geri alabilir. unutmayın ki "fiyatlara kdv dahil" levhası bunun için asılıyor.

nane ' Alıntı:
vergi mükellefi için kdv ayrıca gösterilir ama nihai tüketici için dahil yazılmalı. nihai tüketiciye ft kestiniz ve kdv ayrı gösterdiniz zaman tüketici kdv tutarını sizden geri alabilir. unutmayın ki "fiyatlara kdv dahil" levhası bunun için asılıyor.
enteresan.
maliye ayrı yazmamızdan dolayı ceza kesebilir mi peki?

hem tüp hem su satışı yapan firma faturalarının hepsini kdv dahil kesiyor.tüpte iç yüzde ile ayrılabileceğini biliyorum ama su da da böyle bir durum varmı.iç yüzdeyle ayırabilirmiyiz.kdv dahil yazmış ve oranı belirtmiş.

Kdv dahil kesilmiş faturayı kabul etmeyiniz. Bu durumda kdv yi indirim konusu yapamazsınız. Karşı taraftan düzeltilmesini talip edebilirsiniz.

firmalarıma bazen kdv hanesinde dahil ibaresi yazan faturalar gelior , faturada

kdv. matrahı : xx
%x kdv. : xx

şeklinde yazıyorum. firmaya fatura aldığı yere kaşeletmesi için iade ediyorum.