KDV Dahil Tapu Harç Bedel İçin KDV Ayrılmalı mıdır ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ertann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ertann

Tanınmış Üye
Tapu dairelerine ".....tapu sicil müdürlüğü saymanlık" larına yatırılan harç bedelleri için 10 TL tutar için KDV dail ibaresi var
KDV dahil bu tutarlardan KDV dikkate alınmadan direk 10 TL gider olarak kayıtlara almak vergisel açıdan bir sorun yaratır mı?
NOT: Çeşitli tapu müdürlüklerine yatırılan bu tutar için bazı tapular KDV dahil yazarken bazı tapularda bu ibare yazmıyor
10 TL tutarı gösterir belge "Muhasebe yetkilisi mutedi alındısı" dır
Ayrıca alınan 10 TL nin açıklamasında "T.Vakıflar Bankası TAO" ibaresi yer alıyor
Zaten KDV dahil evraklardaki KDV indirilemez değil mi?
Saygılar

Son düzenleme:
Merhaba ;

Sn.Osman ERTAN Bey ; sorularınız başka forumlarda da aynen yer almakta.Yönetim olarak ne yapmak istediğinizi inanın anlayamıyoruz.

En azından cevabını aldığınız sorularınızı burada paylaşmalısınız ki üyelerimiz cevap vereceğiz diye uğraş içerisinde olmasınlar. Yoksa bilgi kirliliği yaşayabilirsiniz.

Üstadım uyarınız için teşekkürler ancak amacım bilgi kirliliği değil daha çok görüşten yararlanmak başka forumlardada değil sadece başka forumda yani bir başka forumda da birden çok değil
Ne yapmak istediğimi anlayamıyorsanız bana ilginç gelir, anlaması çok basit üye olduğum iki forumdaki arkadaşlardan fikir almaktır
Ne ilginçtir ki Site Admini böyle bir uyarı yapmıyorken siz devamlı uyarılarda bulunuyorsunuz bende sizin bu anlamsız benimle uğraşmalarınızdan birşey anlamıyorum
Lütfen artık bırakında uyarı yapılacaksa Admin yapsın
Sizinle artık diyaloğa girmek istemiyorum bana birdaha mesaj vs.göndermeyin Admin göndersin

Tekrar merhaba ;

Emriniz olur Sn ertann.Yazdığım bütün yazılardan hatta size yazmadıklarımdan bile Sn Admin'in bilgisi olduğunu en azından tahmin etmeniz gerekir.Zaten bize yakışan da budur. Kendisi özellikle benim yazmamı istediği için yazdım.Bu konuda sanırım daha önce kendisinden bir mesaj almıştınız.(28.09.2012)

Bu arada sizinle uğraşmak gibi bir niyetim kesinlikle yok.Hemen hemen her gün kurallara uymadığı için uzaklaştırma verdiğim üyeler de var.Üye olduğum günden bu yana tüm mesajları okumaya çalışırım.Yönetim tarafından da görevlendirildikten sonra üzerime düşen ve bana verilen görevleri zevkle yerine getirmeye çalışan , paylaşımcı olmaya çalışan sade bir üye olduğumu bilmenizi isterim.

Üstadım bana artık mesaj atmayın sizi dikkate almıyorum lütfen artık diyaloğada girmek istemiyorum Mesaj atmaya devam edecekseniz zaten üyeliğimi iptal edin, Sıkıldım çünkü saçma diyaloglardan
Ayrıca uyarı yapılacaksada özel mesajdan yapılır