KDV Devri Hakkında

Üyelik
21 Ağu 2008
Mesajlar
13
2008/1 döneminde yapılan bir yanlış kayıt sonucu devreden kdv miz yaklaşık 8000 tl aşağı düşürülmüş. ve kdv beyanınada aynı şekilde yazılmış. biz bunu 2009 /5 ayda farkettik. 2008/1 dönemden 2009/5 döneme kadar şirket çeşitli tutarlarda kdv ödedi ödenen kdv lerin taplamı yaklaşık 400,00 TL. Firma zarar beylan eden bir firma.
Acaba verdgi dairesi devreden kdv nini neden düştüğünü sorabilirmi. ve biz o kdv devrinden feregat edebilirmiyiz. yoksa söz konusu dönemlere düzeltme beyanımı verilecek.
 
Ynt: KDV Devri Hakkında

indirilecek kdv den feragat edebilirsiniz fakat ilgili döneme ait YMM tutanağı gelir veyahut ilgili dönemlere ilişkin inceleme gelirse çok sorun yaşarsınız onun için benim tavsiyem ve olması gereken ilgili dönemlere düzeltme beyanları vermeniz, düzeltme verdikten sonrada incelemeye gelmelerini bekleyeceksiniz indirilecek kdv yi yükselttiğiniz içinde sorun çıkartacaklar kısaca aşağı tükürseniz sakal yukarı tükürseniz bıyık ama unutulmamalıdırki yanlışın önüne ne kadar erken geçersek o kadar iyidir.
 
Ynt: KDV Devri Hakkında

merhabalar

sevgili arkadaşım benim görüşüm hiç bir işlem yapmayın düzeltme vermeyin burda
vergi dairesinin lehine bir durum söz konusu bu açıdan da sorun olmaz.ama düzeltme beyanı verirseniz devreden kdv niz yüksek çıkacak ve bu da inceleme sebebidir.
 
Ynt: KDV Devri Hakkında

sevgili kardeşim hiç karıştırma....olan olmuş artık zaten ilerki dönemde kdv. doğmuş eğer bir yazı gelirse devletin lehine olduğunu sonradan fark edildiğini belirtip bu sebepten düzeltme verilmediğini söylersin...düzeltme veripde başına iş açma onlar tespit etsin en azından zaman geçer bakarsın görmezler
 

Benzer konular

Üst