Kdv Düzeltme Beyanı Hatası

  • Konbuyu başlatan stajyer35
  • Başlangıç tarihi
S

stajyer35

Ziyaretçi
Merhaba

Bu ay başımıza şöyle bir olay geldi. Ağustos ayında 2 tane temmuz/06 satış faturası geldi. Dolayısıyla temmuz/06 kdv beyanımızda eksiklik oluştu. Bu durumda düzeltme beyannamesi verdik ama gelen iki faturayı beyan değilde yani aradaki farkı değilde olduğu gibi temmuz/06 kdv beyannamesi matrahının üzerine ekledik. Temmuzda ödeme çıktı 65 ytl o ödendi şimdi yine ödeme çıktı aynı miktarda. Vergi Dairesinden bu durumu nasıl düzeltebiliriz?
 
zaten kdv de farka değil döneme düzeltme yapılır. yani yaptığınız düzeltme doğru 7/2006 için. fark düzeltme verseniz almazdı zaten vergi dairesi.
ödedik ama yine ödeme çıktı aynı miktarda demekle ne kasteddiniz anlamadım. fark olarak sadece muhtasarda ek beyanname olur.

temmuz ayında bu faturalar işlenmeden önce ödeme çıkmıştı, bu faturalar işlenince ödenecek rakam artı anlamında mı yazdınız yazınızı. eğer düzeltmeden önceki rakam ödendi ise şimdi sadece düzeltmeden önceki rakam ile düzeltme arasındaki rakamı ödeyeceksiniz. yani kasanızdan düzeltme sonrası rakam kadar toplam kdv çıkacak.
 

Benzer konular

Üst