Kdv Düzeltme Beyannamesi ve Pişmanlık;

mkulte

Katkı Sunan Üye
Üyelik
14 Eyl 2006
Mesajlar
167
Konum
istanbul
merhaba kolay gelsin, form ba taramasından dolayı vergi dairesi bize bazı mükelleflerin kdv'sini kayıtlarımızdan çıkartmamızı istediler.bu sebepten dolayı bazı aylarda ödeme çıkıyor. düzeltme beyannamesi verirken pişmanlıkla ilgili bölümü işaretleyebilir miyiz. bu konu ile bir olayla karşılaşan arkadaşlar var mı?
 
Ynt: Kdv Düzeltme Beyannamesi ve Pişmanlık;

bizde o yönde yapılması gerektiğini düşünüyoruz.fakat vergi dairesi form ba taramasından ben tespit ettim diyerek pişmanlıkla göndermemizi kabul etmiyor. gönderirsen ben burdan düzeltirim diyor... daha önce böyle düzeltme veren arkadaşımız var mı acaba!
 
Ynt: Kdv Düzeltme Beyannamesi ve Pişmanlık;

doğru ben atlamışım eğer yazı ile bildirilmiş ise pişmalık kullanılamaz ama yazılı bildirim şart diye biliyorum sözlü bildirim olmaz
ayrıca ödemeler banka yolu ile ise beyannameden çıkarmayın
 
Ynt: Kdv Düzeltme Beyannamesi ve Pişmanlık;

Vergi dairesinden bi kere sözlü ihbar olmaz.İhbarı yazılı almış olman gerekir.Düzeltme ver dediği firmalarla ilgili olarak da;fatura karşılığı ödeme aracı kurumlar yoluyla ödenmiş ise çıkartmana gerek yok.Bu firmaların araştırmasını bağlı bulunduğunuz vergi dairesinden yapman gerekir.Sonuç olumsuzsa o zaman pişmanlık seçeneğini işaretlemeden düzeltme yapman gerekir.
 

Benzer konular

Üst