KDV Düzeltme Beyannamesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan meduzam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meduzam

Katkı Sunan Üye
ekim ayı kdv beyannamesini verdik ancak elimize ekim ayına ait alış faturaları geldi bugün sürrsinde kdv düzeltme bey versem . İki kere mi damga vergisi ödeyeceğim kdv de ödeme çıkmıyor devreden kdv artıyor sadece .İki tane bey.ait damga vergisini de bankda yatırabilir miyi.

Ynt: KDV Düzeltme Beyannamesi

Süresi içinde de olsa, düzeltme beyannamesinde kdv devrini artırdığınız için, incelemeye alınma ihtimaliniz var, elinize geçen faturaları bir sonraki ay işlemenizi öneririm.

-Sorunuza gelince, evet iki kere damga vergisi ödersiniz.İki damgayı da banka alır.

ZİNDAN ' Alıntı:
Süresi içinde de olsa, düzeltme beyannamesinde kdv devrini artırdığınız için, incelemeye alınma ihtimaliniz var, elinize geçen faturaları bir sonraki ay işlemenizi öneririm.

-Sorunuza gelince, evet iki kere damga vergisi ödersiniz.İki damgayı da banka alır.
Sevgili zindan doğru bir karar olduğun sanmıyorum. firma Üretim vs. Yapıyorsa. Alış faturaları vs. aylık maliyetini çıkarıyorsa ve en önemlisi incelenmekten neden bu kadar korkuyoruz. Herşeyimiz doğru ise Türk Hukuk sistemi herkesin güvencesi ise eğer. Herşeyi zamanında yapmakta
fayda var diyorum.

Merhaba ,
Eğer Ba formunuzu etkileyecekse yani fatura sekizbinin üzerindeyse bu aya işlemenizi ve kdv için düzeltme beyannamesi vermenizi öneririm.
Saygılarımla

Tabiki doğrusu değil.Doğrusu, ilgili aya kayıt edip, beyannameye düzeltme vermektir.

Ayrıca;Bu saydıklarınız haricinde, ba/bs formlarının tutmaması, cari hesapların tutmaması, kayıtlarda dönemsellik ilkesine aykırılık gibi birçok neden sayabiliriz.
Ama inanın böyle faturanın geç işlenmesi gibi basit bir neden den dolayı bu kadar işgüç içinde heleki yıl sonundaki defter tastiklerinin, dönem sonu işlerinin arasında birde incelemeye gireriz, önemli değil, biz 4x4'lük bir firmayız, biz hukuka güveniyoruz diyorsanız siz bilirsiniz tabi.
Ben böyle bir durumda olsaydım, gözüm korkardı walla.

Kolay gelsin.

ZİNDAN ' Alıntı:
Tabiki doğrusu değil.Doğrusu, ilgili aya kayıt edip, beyannameye düzeltme vermektir.

Ayrıca;Bu saydıklarınız haricinde, ba/bs formlarının tutmaması, cari hesapların tutmaması, kayıtlarda dönemsellik ilkesine aykırılık gibi birçok neden sayabiliriz.
Ama inanın böyle faturanın geç işlenmesi gibi basit bir neden den dolayı bu kadar işgüç içinde heleki yıl sonundaki defter tastiklerinin, dönem sonu işlerinin arasında birde incelemeye gireriz, önemli değil, biz 4x4'lük bir firmayız, biz hukuka güveniyoruz diyorsanız siz bilirsiniz tabi.
Kolay gelsin.
:) anlıyorum ama gözümüz korkmasın sevgili zindan. Çiğ yemediysek karnımız ağrımaz.

Sedat_a ' Alıntı:
ZİNDAN ' Alıntı:

Kolay gelsin.
:) anlıyorum ama gözümüz korkmasın sevgili zindan. Çiğ yemediysek karnımız ağrımaz.

:)

Bir sonraki aya ilave edilmesi daha iyi olacaktır.

BA / BS'de de bir sonraki ayda görülmelidir. VUK İlgili maddesi süresinden sonra gelen evrakların geldikleri dönemin işlemi gibi kayda alınacağına dair hüküm ihtiva etmektedir.

Bununla birlikte farzedelim defter elde tutuluyor. Kayıtları düştünüz. Gelen kaydı geçmişe nasıl yazacaksınız? Yazamazsınız. sıradaki maddeye, ilgili döneme aitmiş gibi yazarsınız.

İkinci alternatif; Faturayı iade edebilirsiniz. Karşı taraf iptal kaydı düşer akabinde yeni fatura düzenlenir.

Takip eden döneme işleyin. İncelemeye gelince her firma incelenebilir. Piyasadaki şirketlerin çoğu ve muhasebe kesinlikle hatasız çalışmaz. Her zaman yorum farkları oluşur. TDHP kullanma mecburiyetinde olan bir firmada alt hesap kullanma mecburiyeti yoktur. Ana hesap bazlı kayıt yapıldığında bu da geçerlidir. Bu da yorum farkı olayını ortadan kaldırır. Lakin takip zorluğu yaşanır.
Gruplandırılmış gider mecburiyeti olmadığından, İnceleme konusu oluşursa ilgili kaydın ilgili başlık altında olması yeterli olacaktır. Sonuçta ortada gerçek bir işlem ve Mükellefin beyanı ilkesi var. :)

operator05 ' Alıntı:
..BA / BS'de de bir sonraki ayda görülmelidir...
Hatalı bilgi! Bu formlarda belgenin üzerindeki tarih esas alınır. Deftere hangi ay işlendiğinin bir önemi yoktur.