Kdv Düzeltmesi

tks

Üyelik
4 Ara 2009
Mesajlar
2
Konum
istanbul
Kanuni süresinde vermiş olduğum kdv beyannameleri için düzeltme vermem gerekli.matrahım artıyor ve ödeme çıkmıyor tekrardan dereden kdv çıkıyor.e-beyandan verirken sadece düzeltme ve kss kısmınımı işaretlenecek.
şimdiden teşekkürler.
 
Ynt: Kdv Düzeltmesi

Merhabalar benim durumumda aynı müşteri kasım ayına ait kestiği 2 adet faturayı bana bildirmemiş. Faturalar bugün elime geçti. Ödeme yok devreden kdv çıkıyor. Bu durumda düzeltme versem ceza olarak ne kadar ödeme çıkar. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Ynt: Kdv Düzeltmesi

Yada hiç düzeltme vermeyip bu faturaları aralık ayına dahil etsem problem çıkar mı?
 
Ynt: Kdv Düzeltmesi

KDV açısından mali yıl geçmedikce çıkmaz. Eğer VUK kayıt süresi (10 gün) geçti ise inceleme anında kayıt nizamına uymamaktan ceza kesilir. Ba'da ise deftere hangi ay kaydederseniz kaydedin ft üzerinde yazan aya ait formda gösterin.
 
Ynt: Kdv Düzeltmesi

Sayın Turko, bahsettiğim işletme defteri dolayısıyla Bs sıkıntısı yok. Ben bu 2 fatura için düzeltme versem damga vergisisi dışında ne ödemem gerekir. İyi çalışmalar
 
Ynt: Kdv Düzeltmesi

Devreden çoğalacağı için defterlerin incelemeye istenme ihtimali vardır. Ayın son 9 gününü taşıyan ft ertesi ayın 1. gününe kaydedebilirsiniz ve herhangi bir yaptırımı olmaz. Bu arada kasım ft ait beyan aralık ayının 24 kadar bildiriliyor!
 
Ynt: Kdv Düzeltmesi

Sayın Turko özür dilerim ekim ayı yerine kasım yazmışım yanlışlıkla bu iki fatura bizim kestiğimiz fatura yani devreden kdv azalıyor.
 
Ynt: Kdv Düzeltmesi

Ekim dönemine düzeltme verin. Sadece damga vergisi ödersiniz.
 

Benzer konular

Üst