fonradar

Kdv e-Beyannamede 405 Kodlu Satır

Üyelik
19 May 2006
Mesajlar
24
E-beyanname şeklinde verilen KDV Beyannamesinin "diğer iade hakkı doğuran işlemler" hanesinde alt seçenek olarak yer alan "405" (11/1-c ve Geçici 17 İhracatı Bu Dönemde Gerçekleşen İndirimli Orana Tabi Malların İhraç Kaydıyla Teslimleri ile İlgili Yüklenilen KDV Farkı) kodlu hane hakkında bilgi alabilir miyim acaba?

Beyanname yardımında "indirimli orana tabi malların ihraç kaydıyla teslimleri ile ilgilidir. Bu dönemde veya önceki dönemlerde yapılan ancak ihracatı bu dönemde gerçekleştirilen bu tür teslimlerin bünyesine giren vergi ile bu teslimler üzerinden ait oldukları vergi oranına göre hesaplanan vergi arasındaki fark bu satıra yazılacaktır." yazıyor. Fakat bundan pek birşey anlayamadım.

Bu kısıma, ihracatı beyanname ayında gerçekleşen, indirimli KDV oranına tabii ihraç kayıtlı satışımızı ve bunun KDV'sini mi yazacağım ki bu durumda devreden KDV tutarım düşüyor. Eskiden uygulama bu şekilde değildi. Beyannameye ay içinde yurtdışı çıkışı olan ihraç kayıtlı satışımızı ve bunun KDV'lerini yazıyorduk ve beyannamede sonuç kısmında bu satışlarımızın KDV'si, devreden KDV rakamımızı etkilemeden yer alıyordu. Şimdiki durumda ise devreden KDV'miz etkileniyor.

Yoksa bu 405 nolu haneye o indirimli ürünü üretmek için 15 YTL tutarında bir KDV yüklenmişsek ve bu ürünümüzün KDV bedeli ise 10 YTL ise; 405 nolu satıra aradaki fark olan 5 YTL'yi mi yazacağız¿

Lütfen yardım
 

Benzer konular

Üst