KDV.Gen.Tebliğ Seri No:96

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevgili formdaşlar
Malumunuz KDV.Gen.Tebl.seri no.96 da (18.11.05 de yayımlanan)
5.1 maddesinde biras kafa karıştırıcılık var
Sn.Yahya Arıkanın konu ile ilgili bir raporu KDV.Grup md.sunulmuş irdeledim. Ancak sonuç ne oldu bulamadım ya da atladım. Durum hk. bilgisi olan varsa lütfen paylaşır mı ??

Sevgili forumdaş ceko
96 sayılı tebliğ kesinlikle 91 sayılı tebliğ ile karıştırılmamsı gereken bir tebliğ 96 sayılı tebliğdeki amaç aynı iş kolunda çalışan ve sadece iş gücüne dayalı bir olay (eğer örnekli açıklama istersen yaz
Saygılar FERHAT

sevgli meslektaşım
öncelikle alakana teşekkürler
dikkat edersen yazımda 91 nolu tebliğ den bahsetmedim
zira 96 nolu tebliği ayrı 91 nolu tebliği ayrı düşünüyorum
96 nolu tebliğdeki işgücü temini tevkifatından kasıt
o müessesenin mal ve hizmet üretiminden ise kabul ;
yok mal veya hizmet dışı (güvenlik hizm., yemek hizm. gibi) ise
bu 96 nolu tebliğ kapsamı dışında değerlendirilmeli diye düşünüyorum
Zira 96 nolu tebliğ 5.1 deki açıklamalar "...mal veya hizmet üretimlerine ilişkin olarak.." denmektedir.
Fakat esas kafamın karıştığı "Katma Değer Vergisi mükellefi bazı işletmeler..." ne demek ?
saygılarımla

kdv. 97 nolu tebliğ taslağında
konu ile ilgili olarak açıklamalar yapılmış olup
gerekli cevabı almış bulunmaktayım
herkeze teşekkürler

Sn.ceko Merhaba,

Bende sizin gibi 96 nolu tebliğdeki tevkifat belirsizliğinin netleştirilmesini bekliyordum. Ve idare dahil bu konuda herkes farklı yorumlarda bulunuyordu. Neyse ki 97 nolu taslak hazırlanmış. Bence hala eksik noktalar var ama itilafların büyük çoğunluğuna cevap vermiş gibi görünüyor.
Bu konuda bu güne kadar bir belirsizlik olduğundan herkes cevap konusunda çekimserdi. Bu yüzden başlığınıza uzun süre kimse görüş bildirmemiştir.
Sizin ve ailenizin, nezdinizde herkesin yeni yılını kutlar, iyi yıllar dilerim.

sayın demirkale
öncelikle iyi niyet dileklerninize çok teşekkür ederim. Ben sizin ve ailenizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.
tebliğe gelince
kdv.97 nolu tebliğde bir çok konuya gerekli açıklamalar yapılmış gördüğüm kadarıyla. (ben bu kadarını da beklemiyordum ya neyse)
bakalım önümüzdeki günlerde bunun uygalamalarında ne gibi sıkıntılar olacak (nakden iade ve mahsuben iade ile ilgili)
herkese saygı ve sevgiler