Kdv hesaplarının aylık mahsubu

acemismmm

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar aşağıdaki sorumu cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler
ocak ayındaki kdv hesapları aşağıdaki gibidir.Ocak ayı için kdv ler için yevmiye maddesini böyle yevmiye defterine kaydedip kdv hesaplarını kapatmalımıyım.HER AY İÇİN de .

-------------31/01/2010------------------
391 hsp.kdv 300
191 ind.kdv 200
360 öd.ver.ve fon. 100
---------------------- --------------------------

Ynt: Kdv hesaplarının aylık mahsubu

Evet.
191 fazla olduğu zamanlar da da 190' ı borçlandırırsın.

her ay sonunda kdv hesap larının kapanışı yapılırmı

yevmiye defterine kayıt yapıp kapatacağım dimi.gelecek ay ise yeniden açılacak yani

selam,

affınıza sığınarak diğer başlıklardaki sorularınızı da gördüğüm için söylüyorum ; bazı konularda tecrübe gerekir,yaparak öğrenirsiniz.ya da yüzeysel bildiklerinizin detaylarını yaptıkça öğrenirsiniz.öğrenmenin sonu yok.kanunlar da sürekli değişiyor.fakat muhasebe kayıtlarının temeli olan kdv tahakkukunu bilmeniz gerektiğini veya konu ile ilgili kitapları(kitabınız yoksa belli ki internetiniz var) interneti araştırarak bilgi sahibi olduktan sonra aklınıza takılanları sormanız gerektiğini düşünüyorum.her aklına takılanı sormak (tamam öğrenmak için soruluyor ama biraz da araştırmak gerekli diyorum) öğrenmekte kolaycılığa kaçmak geliyor bana.belki vaktiniz yoktur,şu an onun için böyle yapıyosunuzdur,önyargılı davranmak istemem(işler bir anda sizin üzerinize kalmış olabilir.)araştırarak öğrenmak daha faydalı olacaktır.

iyi çalışmalar