KDV İade Alacaklarının SSK'dan mahsubu..

Bfs

Üyelik
7 Ağu 2008
Mesajlar
31
Konum
istanbul
Arkadaşlar selamlar,

Şubat ayı İhracat nedeniyle Kdv iade alacaklarımızı Sigorta ödemek için kullanacağız..Yaklaşık 1 yıldır bunu sadece vergiler için yapıyorduk ancak bu sefer alacak fazla olunca SSK içinde uygulayalım dedik..

Şimdi,

İlgili Sgk kurumuna durumu izah eden bir yazıyla gittim ve bana borç dökümü verdiler Vergi dairesine iletilmek üzere.Tabi bu borç kağıdı üzerindeki rakam kadarını isteyeceğim..

Benim şu an araştırdığım nasıl bir dilekçe yazılacağıdır.Eminim ki aramızda İade Kdvlerini Ssk için kullananlar vardır.Bana kaba taslak bir dilekçe örneği yazarlarsa çok makbule geçecektir.

Ve son olarakta dilekçe ekine borcu gösterir yazı ve bildirgeler harici bir şey eklememe gerek var mı?Talep edilen firma için Ssk talebinde bulunuyorum..

Çok teşekkür ediyorum..

İyi çalışmalar.
 
Ynt: KDV İade Alacaklarının SSK'dan mahsubu..

kdv iade alacağınızı vergi dairesine yazacağınız mahsup dilekçesinde belirteceksiniz.
örneğin 15.000 iade lacagınız var diyelim
ssk borcunuz :2009/01 dönemi . prim 12.000.issizlik.2.987.5O D V:12.50
dilekçede bunları belirteceksiniz . yada
sgk müdürlüğünün hesabına vergi dairesinden virman yaptırıp sgk müdürlüğüne yazacagınız dilekçece de ilgili dönemin ssk borçlarına mahsubunu isteyebilirsiniz .
 
Ynt: KDV İade Alacaklarının SSK'dan mahsubu..

Anladım.Teşekkür ederim.Dilekçe ve Sgk nın verdiği borç dökümü yeterli oluyor o zaman.Sağolun rahat bir haftasonu geçirmemi sağladığınız için. ;D
 
Ynt: KDV İade Alacaklarının SSK'dan mahsubu..

Ek olarak cari aya ilişkin primlerde SGK dan borç dökümünü gösteren bir yazı almanıza gerek yok.
 

Benzer konular

Üst