Kdv İade İşlemleri

Merhaba
çalıştığım firma kdv iadesi alımına başlıyor bu işlem hazırlıkları için dışarıdan ekip yerine bizimle anlaşmak istiyorlar.
Eğer istenilen ücrette anlaşır isek kdv iade listelerini biz oluşturacağız.
Fakat bu konuda rakamsal bir bilgiye sahip değiliz ne kadar ücret talep etmeliyiz sonuçta dışarıdan ekip yaparsa daha hızlı olacak ama bizden istemekteler açıkçası kandırılmış olmak istemiyoruz.
üretim firması olmamızdan dolayı iş avansı harcamalarında çok sayıda yazar kasa fişi de mevcut bunların detaylarını sistemden çekemiyoruz tek tek listeye eklenecek

alacağınız toplam iade miktarını söyleyin en az nekadara yaparlar onu söyleyeyim yada 2014 YMM TARİFESİNDEN KENDİNİZ HESAPLAYIN

merhaba

bu konuda maalesef sıfır bilgideyiz :( tüm yılın iadesi alınacak istisna satış toplamı 4 800 000,00tl devreden kdv 1 200 000,00tl bu kalemlerin %18 ini geçmeyecek ve en az çıkan tutar diye anladım buda 216 000tl yapıyor ama smmm 600 000tl den bahsetti. bu rakamlarla firmamızın tahsil edeceği kdv nekadardır. ymm ler evet enaz %3 alıyorlar ama bütün işlemleri kendi ekipleri yapıyor. burada ymm son aşamada işlem yapacak diğer bütün hazırlıkları firma çalışanları olarak biz yapacağız ymm payından bize ücret ödenecek bu sebeple hakkımızın altında kullanılmak istemiyoruz

ilgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

Ancak şöyle bir konuda var. Tüm çalışmaları siz yapacaksınız ama YMM raporu olmadan o işlem 1-1.5 senede tamamlanacak. VİR istinaden iade alımında yani. Burada YMM iş yapmıyor, okey. Ancak yetkisi iadenin hızlı alınmasında çok önemli. YMM bunu kabul edermi bilmiyorum. Bildiğim listelerin hazırlanması için bazı YMM'lerin dışarıdan(SMMM bürolarından) uygun ücret karşılığı destek aldığı. Bu desteği sizden değil başkasından da alabilir.