Kdv İade Kontrol Raporu İnternet Üzerinden Alınabilecek.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Evet, vergi dairesine git, gel yapmaktan, memurları aramaktan kurtulacağız gibi görünüyor. Kdv İade Kontrol Raporları artık İnternet Vergi Dairesi üzerinden alınabilecek.

27.10.2015 - KDV İADESİ KONTROL RAPORUNUN (ÖZET RAPOR) İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN GÖRÜNTÜLENMESİNE İLİŞKİN DUYURU

KDV İadesi Kontrol Raporlarının (Özet Rapor), İnternet Vergi Dairesi üzerinden mükellefler tarafından görüntülenmesi uygulamasına 27.10.2015 tarihi itibariyle başlanılmıştır. 01.07.2015 tarihinden sonra oluşan tüm KDV İadesi Kontrol Raporları vergi daireleri tarafından elektronik ortamda gönderilmesi durumunda, İnternet Vergi Dairesi / Diğer Dilekçe ve Talepler / KDV İade Kontrol Raporu Görüntüleme (Yeni) / KDV İade Kontrol Raporu (Özet) Görüntüleme menüsünden görüntülenebilecektir. Söz konusu ekran görüntüsü için tıklayınız.

Merhaba,

Bu yeni internet vergi dairesi sistemine giriş yapabiliyormusunuz peki?
Ben giriş yaptığımda kullanıcı adı ve şifre bölümünü geçiyorum ancak ana sayfada beyaz bir ekran çıkıyor sadece hiçbir menü açılmıyor.
farklı browserlardan da denedim sonuç gene aynı. Eski sisteme girdiğimde sorun yok ancak yeni internet vergi dairesinde oluyor.

Sizde de acaba bu durum varmı?

İyi günler dilerim.

Cem Çoban

ie-9 çalışmıyor crome çalışıyor. Bu arada yeni ivd pos rakamlarına bakma gibi eskisinde olan bazı menüler yok..

Evet, eski internet vergi dairesinde olan bazı sorgulama/uygulamalar yenisinde yok, yenisinde olanlarında bazıları eskisinde yok.
Ben İ.Explorer'da kullanıyorum, bazen, çalışmayan durumları olabiliyor o zamanda Crome'da kullanıyorum.

Uygulamada yıl ve dönem seçme çubukları çalışmıyor özet rapor alabilen var mı şuana kadar?

Uygulamada yıl ve dönem seçme çubukları çalışmıyor özet rapor alabilen var mı şuana kadar?

Evet, henüz çalışmıyor, belki uygulama açıldığı tarihten sonra sisteme girilecek dönemler çalışacaktır, örneğin ilk defa ekim ayı kdv iadesine ait Kontrol Raporlarında çalışacak olabilir.
Bir ay daha bekleyeceğiz onun için sanırım.

Sayın Zindan, Vergi dairesi ile görüştüm ben bu konuyu Onlar sistemden kontrol raporunu Müşteriye gönder seçeneğinden sonra çıkıyor dedi. Denedim eski raporlar için sistem güzel çalışıyor.

2014 yılı mayıs ayı iade talebinde bir tane vergi mukellefi olmayan belge çıktı kdvsi 6 tl vergi dairesi ile görüştüğümde o faturayı çıkartıp beyannamenizi düzeltip verin dedi beyannamemi düzelttim busefer devredenlerim tutmuyo bu zamana kadar mı beyannamelerimi düzeltmeliyim

Sayın Berra, Konun yeri bura değil. Ama yarımcı olayim.

2014 Mayısdan sonra Herhangi bir dönemde Devreden Kdv'niz 6TL. nin altına düşmüş ise o döneme düzeltme vermeniz gerekmektedir. Eğer Hepsinde 6 TL. den yüksek ise Yeni Dönem beyannamesinde Düzeltme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Beyannamede İndirimler bölümün altı kısmında düzeltmeyi gerçekleştirebileceğiniz yer bulunmaktadır.

Sayın berra,

"Önceki Döneme Ait Miktarda Değişiklik Varsa Bu Tablo Doldurulacaktır." İlgili yazıyı bulamadım. 444 0 435 Telefona konuyla ilgili bir danış istersen. Hep kafanda canlandırırsın.

Sayın Berra, Konun yeri bura değil. Ama yarımcı olayim.

2014 Mayısdan sonra Herhangi bir dönemde Devreden Kdv'niz 6TL. nin altına düşmüş ise o döneme düzeltme vermeniz gerekmektedir. Eğer Hepsinde 6 TL. den yüksek ise Yeni Dönem beyannamesinde Düzeltme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Beyannamede İndirimler bölümün altı kısmında düzeltmeyi gerçekleştirebileceğiniz yer bulunmaktadır.
İlk döneme ve eğer ara dönemlerde ödeme çıktı ise ödeme çıkan döneme düzeltme veriyorsunuz. Eğer son verdiğiniz 09/2015 dönemi beyanına kadar hep devir var ise 09/2015 dönemini de düzeltmeniz yeterli. Aradaki beyanlara düzeltme vermenize gerek yok.

Düzeltme vermeden sadece o tutar kadar eksik iade talep edebilirsiniz diye düşünüyorum. Yapmanız gereken durumu izah edici tenzil dilekçesi yazmak.