Kdv İade Listeleri Hakkında

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
İhracat için satış faturaları listesinde "Satış Faturasının Tarihi" kısmı tarihine fatura üzerindeki tarih olan 02.05.2014 mü yoksa intaç tarihi olan 05.05.2014 tarihimi yazılmalıdır?
ve
"Alıcı firma unvanı" kısmınada ihracat beyanname firma unvanı mı yazılmalıdır Örneğin, "LAMBERT INT'L GLOBAL CORP." doğrumudur?
Teşekkürler

Fatura tarihi yazılmalıdır. Fatura ve GB de yer alan alıcının isminin yazılması da doğrudur.
Bugün, yüklenilen kdv listesine "Yüklenim Türü " adlı bir sütün daha eklendi. Bu sütuna doğrudan girdiler için 1, genel giderler için 2 ve ATİK ler için 3 kodu yazılacak.

Sayın bulent249, intaç tarihi yazılmalı diye biliyorum ben. beyannamenin kapanış tarihi yani.

Bknz: İhracatta, ihraç tarihi olarak fiili ihraç tarihinin esas alınması gerekmektedir. Uygulamada gerek mükellefler gerekse ilgili diğer kişilerce malın fiilen ihraç edildiği tarih olarak intaç tarihi esas alınmakta ve bu şekilde beyanname verilerek KDV istisnası uygulanmakta ve iade talep edilmektedir.

Merhaba,
Satış Faturasının üzerindeki tarih yazılmalıdır. Ancak;
İntaç Tarihi bir sonraki aya sarkan faturaları listeye almamanız gerekmektedir, tabi KDV beyannamesinde de yer almaması gereklidir.

Doğrudur, satış fatura yazılmalıdır. Bir an kayıt tarihini anladım :)

Tecrübe ile sabitmiş.. neyse.
Kolay Gelsin.

Son düzenleme: