KDV İadelerinde Tam Tasdik Sözleşmesi Limiti

Üyelik
19 Ara 2013
Mesajlar
3
Konum
istanbul
merhabalar,

yeni açılan yabancı menşeli bir inşaat firması Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi ihracatı yapmayı planlıyor. Malzemeler Türkiye'deki üretici firmalardan temin ediliyor. Geniş çaplı bir proje olacak ve KDV iadelerini nakit almak istiyorlar. Bu durumda YMM raporu gerektiğini biliyorum.

Fakat 364.000 TL'yi aşan iadelerde tam tasdik sözleşmesi olması gerekiyor olmazsa limit konulacaktır deniyor. Bu limitler ne kadardır? Örneğin, 400.000 TL KDV iadem var tam tasdik sözleşmem yok. Bu durumda alacağım iade ne kadar olur veyahut alabilir miyim?

Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler

İyi günler diliyorum.
 
teşekkür ederim öncelikle fakat, bu tabloya ben de göz attım ama sorumun yanıtı yok ne yazık ki burada. Merak ettiğim ne kadardan sonra limite takıldığından ziyade bu limitler ne kadardır? 392.000'i geçerse sözleşmesiz iade alınamıyor mu yoksa ne kadarlık bir kısmı alınabiliyor açıkçası asıl sorum bu...
 
Yani örneğin, 400.000 -500.000 TL civarı kdv iademiz olduğunda 392.000 TL'ye kadar olan kısım iade alınıyor geri kalanını alamıyoruz doğru mu anladım acaba?
 
İade tutarınız 392.000 tl yi aşıyorsa. ymm raporunun sonuç bölümünde 392.000-TLsinin nakden geriye kalan kısmın ise mahsuben iade edilmesinde yasal bir sakınca bulunmamaktadır diye belirttiğinde sıkıntı olmuyor. tabi bu sizin tercihiniz. isterseniz ymm ye yalnız 392.000 tl'lik rapor da yazdırabilirsiniz. ancak şöyle bir ince durum söz konusu. tam tasdik sözleşmeniz olmasına rağmen yine limit kadar alabileceğiz bir durumda var... yani. eğer tam tasdik sözleşmeniz var fakat süresinde düzenlenmemiş ise (ocak ayında) yine tam tasdik sözleşmesi düzenlenmemiş gibi 392.000 tl ye kadar nakden iade alabilirsiniz. eğer süresinde düzenlenmiş ise sınır yok.
 

Benzer konular

Üst