uyumsoft

Kdv İadesi Alınabilecek Tutar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi

elit

Katkı Sunan Üye
selam,

1) ilgili kdv beyan döneminde normal şartlarda 3.000tl kdv ödememiz çıkıyo.aynı ayda direkt ihracata ilişkin (imalatçı firmayız) satışımızın kdv ise (yüklenilen) 5.000tl olsun.bu durumda kdv iade talebinde bulunabirmiyiz? iade talebinde bulunamazsak sonraki aylarda devreden kdv çıkması halinde talep edebilirmiyiz?
2) bir diğer husus normal şarlarda devreden kdvmiz 2.000tl olsun.ihracata ilişkin satışımızın kdv si ise 3.000tl ise azami talepte bulunabilceğimiz kdv tutarı 1.000tl mi olacak?

3)ihracat faturası fiyat bazında sehven fazla düzenlenmiştir. gümrük işlemleri tamamlanarak mal yurt dışı edilmiştir.kdv beyanı henüz verilmedi.bu durumda düzeltme işlemi nasıl olacak? nasıl bir yol izlenmeli.

Son düzenleme:
1-ödeme çıkıyorsa iade talep edemezsiniz. Sonraki dönemde bu ay için dev.kdv olması halinde de iade talep edilmez.

2-azami iade talebi 2000 TL olur yani en fazla dev.kdv kadar.

3-bu soruyu anlayamadık fazla yazılan fatura ile gümrükleme yapıldı mı yapıldı ise düzeltme yapılması çok zor diye düşünüyorum. Yurt dışındaki müşteriden gerçek alacak ( bankaya gelen ) daha az galiba. Aradaki fark ne kadar bilmiyorum ama yurt dışı firma bu duruma ne diyor onların da mevzuatları ve muhasebeleri önemli nasıl tepki veriyorlar rakam önemli değilse vazgeçme ve bir şekilde tahsil edilmiş olabilir mi veya iade faturası benzeri bir işlem olur mu bilemiyorum gümrük müşaviri ile bir görüşünüz belki resmi kanaldan düzeltmenin çaresi bulunabilir.

Credit Note ve Debit Note Bu iki kavramı inceleyiniz.3 numaralı Sorunuz cevabı bunların içindedir.