Kdv İadesi

Üyelik
20 Eyl 2006
Mesajlar
97
teşvik kapsamında bulunan illerden birindeyiz nalbur işiyle iştikal eden bir firmamız var.belediyeye 13.983.00ytl '(kdv) dahil tutar .su borusu faturası keseceğiz fakat ilgli belediye yatirim teşvik belgesi almış bulunmakta ve faturayı sıfır kdv keseceğimizi söyledi şimdi biz buna kdv dahil mal sattık biz bu kdv yi iade alabilirmiyiz ,faturayı keserken kdv hariç üzerinden sıfır kdv mi yapacağız yoksa kdv dahil tutar üzerinden mi sıfır kdv li faturayı keseceğiz yardımlarınıza ihtiyacım var .şimdiden tşk ederim.
 
Ynt: Kdv İadesi

değerli üstatlar ;bu konu hakkında bana yardımcı oalbilecek kimse yokmu .???
 
Ynt: Kdv İadesi

pavri_53' Alıntı:
...kdv dahil tutar üzerinden mi sıfır kdv li faturayı...
yazdığınız biraz saçma olmuş.alış bedelinize karınızı ekleyip ft edeceksiniz.
 
Ynt: Kdv İadesi

sn pavri53;


Keseceğiniz faturada kdv sütünu (O) kdv li olacak yani sattığınız ürüne karınızı ekleyip matrah ve genel toplam bölümleri aynı olacak ve belediyenin almış olduğu yatırım teşvik belgesinin bir örneğini faturaya iliştirin.Kolay gelsin..
 
Ynt: Kdv İadesi

sanırım sorumu yanlış anladınız yada ben derdimi anlatamadım .mal satarken elbetteki karımı ekleyip satacağım fakat burdaki durum şu şekilde birim fiyatı 19.75 ytl den 600 m boru sattık belediyeye fakat şimdi yatırım teşvik belgesi aldı ve bizden sıfır kdv olarak faturayı kesmemizi istiyor uygulamayı yaparken ;

19.75x600m=11.850 % 18=13.983.00 ytl kdv uygularken

11.850.00 matrah
0 kdv mi yoksa 13.983.00 matrah
top.11850.00 0 kdv
top=13983.00 mı olacak ilginize tşk.ederim
 
Ynt: Kdv İadesi

sayın pavri belediye ile aranızda bir sözleşme yokmu. sanırım yokki bu durumdasınız. başta sözleşme yaparken bunların açıkça konuşulması ve belediyenin bunu başta söylemesi gerekirdi.
 
Ynt: Kdv İadesi

hayır herhangibir sözleşmemiz yok .burdan doğan kdv yi iade alabilirmiyim acaba
 
Ynt: Kdv İadesi

burada iade alacağınız kdv 2.133 ytl değil malı satın alırken yüklendiğiniz kdv kadardır.
 

Benzer konular

Üst