Kdv İadesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fugenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fugenc

Tanınmış Üye
Uzun süredir Kdv iade dosyası hazırlamadık, emin olamadım.. Yaklaşık 5000 YTL'lik ihracattan dolayı KDV iade talebimiz olacak.. Ancak henüz muaccel hale gelmiş, ödenmemiş vb. borç yok.. Dosyayı verip, ileride muaccel hale gelecek borçlarımıza mahsubu desek olur mu ? Veya 4.000 'tü sanıyorum nakit iade limiti, 4'ünü nakit isteyip kalanını ileride borçlara mahsup mu diyelim?

Ynt: Kdv iadesi

fugenc ' Alıntı:
Uzun süredir Kdv iade dosyası hazırlamadık, emin olamadım.. Yaklaşık 5000 YTL'lik ihracattan dolayı KDV iade talebimiz olacak.. Ancak henüz muaccel hale gelmiş, ödenmemiş vb. borç yok.. Dosyayı verip, ileride muaccel hale gelecek borçlarımıza mahsubu desek olur mu ? Veya 4.000 'tü sanıyorum nakit iade limiti, 4'ünü nakit isteyip kalanını ileride borçlara mahsup mu diyelim?

Sayın formdaş

Dosyanı içeri verdiğindiğin zaman vergi dairesi 15 gün içinde kdv sonuçlandırıp paranı emanete alır bundan sonra ister emanette tutup ilerideki borcuna mahsup edebilirsin.nakitte aynen söylediğin gibi

Saygılar ferhat

Ynt: Kdv İadesi

Vergi dairelerinin konu ile ilgili yaklaşımı, öncelikli olarak vergi borcunuza bakılmakta var ise nakit iade sınırının üstünde ise kabul etmekte borcunuz yok ise emanete geçtiktenten sonra borcunuzun olmasına beklemenize gerek kalmamaktadır nakit alabilmektesiniz nakit iade alabileceğinizden dolayı ymm veya teminat istemektedir. Nakit iadelerdede yıl içerisinde en az 1 adet ymm raporu istenebilmektedir.