Kdv İadesi̇

Merhaba. Bu KDV İadesi konusunu hiç anlamıyorum. İhracat yaptığımız Kasım ayında devreden KDV miz çıktı ama Aralık ayında KDV de ödeme çıktı. Bizim KDV iade hakkımız var mı?
Yardımınız için teşekkürler...

İade tutarınız ihracat tutarınızın %18'ini geçemez ve aynı zamanda devreden KDV'den fazla da olamaz.
Kasım ayı için iade isteyebilirsiniz.

Merhaba. Bu KDV İadesi konusunu hiç anlamıyorum. İhracat yaptığımız Kasım ayında devreden KDV miz çıktı ama Aralık ayında KDV de ödeme çıktı. Bizim KDV iade hakkımız var mı?
Yardımınız için teşekkürler...
Kasım ayı kdv beyannamesinde ihracattan iade talep ettiniz mi? (Yüklenilen kdv kısmında beyanınız var mı?)
Bunu belirtirseniz cevaplar daha sağlıklı olur.

Teşekkürler... Benim anlamadığım nokta şu: Aralık ayında ödeme çıktı. Kasım ayı Devreden KDV nin hepsini Aralıkta kullanmış oldum. Kasım ayına iade alırsam Kasım devreden KDV tutarım azalmış olacak. Aralık KDV sinde Kasım için iade aldığım tutar kadar fazla ödeme mi yapacağım?
Bu iade konusu bana çok karışık geldi::)))

Sn.accounting, Zeynep Elif hanım gereken cevabı vermiş. Ben kdv iadesi talep edeceğim zaman bir sonraki ayın kdv durumunu da gözden geçiriyorum. Sizin durumunuzda kasım ayında iade hakkınız var, ancak aralık ayında ödeme çıktığı için boşuna iade talep edip bir sürü evrak düzenlemeye gerek yok. Kasım ayındaki iade hakkınızı devreden kdv olarak kullanmanız doğrudur.

Gerekli tüm cevaplar yukarıda verilmiş konuyla ilgili bir kısa not da ben belirtmek isterim ilgili dönem kdv. iade talepleri yüklenilirken o dönemdeki devreden kdv. tutarından düşüm yapıldıktan sonra devir kdv. gerçekleşir. Ödemesi çıkan kdv. beyannamesinde yüklenim olmaz.