fonradar

Kdv İadesinde (Mahsubunda) Yıllık Mahsup veya Üst Sınırı

ZaL

Üyelik
13 Mar 2006
Mesajlar
16
Konum
İSTANBUL
KDV KANUNUN 29/2 MADDESİNE İLİŞKİN İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLER İLE İLGİLİ DOĞAN KDV ALACAĞININ İADE İŞLEMLERİNDE YMM RAPOSU İLE TALEPTE KANUNDA 2006 YILI İÇİN 461.000 YTL LİK YILLIK BİR ÜST SINIR BULUNMAKTADIR.

ANCAK YAPTIĞIMIZ İŞLERDEN DOLAYI İDAE VEYA MAHSUP TALEBİNDE BULUNMAMIZ GEREKEN RAKAM BU SINIRIM KAT KAT ÜSTÜNDE OLACAK BUNUNLA İLGİLİ MAHSUP VEYA İADE TALEBİMİNDE BULUNABİLCEKMİYİZ.

İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.

Lütfen Forum Kuralları'nı okuyunuz. (ADMIN)
 
Merhaba,

1. YMM ile süresinde tam tasdik sözleşmeniz var ise YMM tarafından SINIRSIZ iade işleminiz yapılır.

2. YMM ile tam tasdik sözleşmeniz yok ise 461.000 YTL.' ye kadar YMM iade dosyasını hazırlar. 461.000 YTL.' den sonraki iade Vergi İncelemesi ile alınabilir.

3. Kendi vergi borçlarınıza veya mal alımında bulunduğunuz mükelleflerin vergi borçlarına MAHSUPTA herhangi bir rakamsal SINIRLAMA YOKTUR.
 
kdv iadesinde 100.000 ytl'nin üstü olanlar defterdarlığa gidiyor sanırım.Bu bilgi doğru mu? Defterdarlığa giden dosyalarda ayrı bir usül uygulanıyor mu?

Teşekkürler
 
Merhaba,

100.000 YTL. üstü KDV iadesini ödeme yapma yetkisi Defterdarlıkta.
KDV iadesi hazırlama bakımından farklı bir prosedür yok.
 
3. Kendi vergi borçlarınıza veya mal alımında bulunduğunuz mükelleflerin vergi borçlarına MAHSUPTA herhangi bir rakamsal SINIRLAMA YOKTUR

İndirimli orana tabi işlemlerde raporsuz mahsup sınırı 4000 YTL ile sınırlıdır,diğer işlemlerdeki nakit iadeler gibi indirimli orana tabi işlemlerde 4000 geçen mahsuplar dahi rapor yada inceleme sonucunda yapılabilir ancak.Dayanak KDV GT99
 

Benzer konular

Üst