Kdv Kodları Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Silinen Uye 50913
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Silinen Uye 50913

Ziyaretçi
1 No.lu KDV beyannamesinde Ocak/2019 vergilendirme döneminden (1 Şubat 2019’da uygulamaya koyulacak versiyondan) itibaren “İndirimler” tablosunda yer alan “102 – Bu Döneme Ait İndirilecek KDV” satırı kaldırılarak, bu kodda beyan edilen tutarların “108 – Yurtiçi Tevkifatsız Alımlar Nedeniyle Ödenen KDV”, “109 – Sorumlu Sıfatıyla Beyan Edilen KDV”, “110 – İthalde Ödenen KDV” olarak 3 ayrı satır üzerinden beyan edilmesine yönelik değişik yapılacaktır. Şubat ayında verilecek Ocak/2019 vergilendirme dönemi beyannamelerinde sorun yaşanmaması için, mükelleflerimizin Ocak ayına ilişkin işlemlerinin yeni duruma uygun olarak kayıt altına alınması ve muhasebe programlarının Şubat ayında verilecek Ocak/2019 vergilendirme dönemi beyannamelerinde yeni kodların kullanılacağı şekilde düzenlenmesi önem arz etmektedir.

Merhaba
Bu değişiklik muhasebe programlarında otomatik olarak güncellenir değil mi ?
Kayıt yaparken 191’in altında bu kodları yazacak mıyız ? Mesela 191.11.01 olan yüzde birlik kdvnin altına 191.11.01.108 filan mı diyeceğiz ?

Merhaba
Muhasebe programları tali dediğimiz alt hesaplar konusunda çalışmalar ve düzenlemeler yapmaz.Onlar için aslolan tekdüzen ana hesaplarıdır.Eğer 19'lu gruba ait yeni tekdüzen hesapları çıkmadıkça programlarda ve hesaplarda güncelleme olmaz.Bu demektir ki alt hesap bazında hesap kırılım ve detaylandırmalarını sizler yani bizler yapacağız.

ben şahsen şöyle bir alt hesap ayarlaması yapmayı düşünüyorum.

191.108 - YURTİÇİ TEVKİFATSIZ ALIMLAR N.ÖDENEN KDV
191.108.01 - %01 İndirilecek kdv
191.108.08 - %08 İndirilecek kdv
191.108.18 - %18 İndirilecek kdv
191.109 - SORUMLU SIFATIYLA BEYAN EDİLEN KDV
191.110 - İTHALDE ÖDENEN KDV

Merhaba
Muhasebe programları tali dediğimiz alt hesaplar konusunda çalışmalar ve düzenlemeler yapmaz.Onlar için aslolan tekdüzen ana hesaplarıdır.Eğer 19'lu gruba ait yeni tekdüzen hesapları çıkmadıkça programlarda ve hesaplarda güncelleme olmaz.Bu demektir ki alt hesap bazında hesap kırılım ve detaylandırmalarını sizler yani bizler yapacağız.

ben şahsen şöyle bir alt hesap ayarlaması yapmayı düşünüyorum.

191.108 - YURTİÇİ TEVKİFATSIZ ALIMLAR N.ÖDENEN KDV
191.108.01 - %01 İndirilecek kdv
191.108.08 - %08 İndirilecek kdv
191.108.18 - %18 İndirilecek kdv
191.109 - SORUMLU SIFATIYLA BEYAN EDİLEN KDV
191.110 - İTHALDE ÖDENEN KDV

anladım abi ama beyanname verirken nasıl olacak peki? aynı şekilde mi vereceğiz ? zaten bizi en çok ilgilendirecek olan 108 kodu galiba.

Aynı şekil de mi derken? Hesapları bu şekilde açacaksın.Geçmişte nasıl veriyorsan, ona göre tanımlamaları tekrar yapacaksın.

anladığım kadarı ile sadece kullandığımız programın entegrasyon bölümünde tanımları değiştirmemiz yeterli.Hesap değişmesine gerek yok.

Aslında açıklama bu anlamda gayet yeterli bence.
...
102 – Bu Döneme Ait İndirilecek KDV” satırı kaldırılarak, bu kodda beyan edilen tutarların
....
Bu uygulama başlamasaydı bahsedilen kdv'lerin hepsi 191 altında tek kalemde beyan edilecekti.Şimdi ise bölerek dağıtacaksınız diyorlar. Biraz daha detay istiyorlar.Kayıtlarda yine 191 altında detaylandırılacaktır.

Aslında açıklama bu anlamda gayet yeterli bence.
...
102 – Bu Döneme Ait İndirilecek KDV” satırı kaldırılarak, bu kodda beyan edilen tutarların
....
Bu uygulama başlamasaydı bahsedilen kdv'lerin hepsi 191 altında tek kalemde beyan edilecekti.Şimdi ise bölerek dağıtacaksınız diyorlar. Biraz daha detay istiyorlar.Kayıtlarda yine 191 altında detaylandırılacaktır.

Tamamdır abi cevabınız için çok teşekkür ederim

Merhaba
Ben kodları 191.108.01
191.108.08
191.108.18
Gibi sıralama ile açtım ? Siz nasıl yaptınız ?