Kdv Kontrolü Yapıyor musunuz ?

elifbe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Ağu 2012
Mesajlar
311
Konum
istanbul
Çalıştığım firmada her ay 3 klasör alış faturası evrağı çıkıyor. Faturaları ben işlemiyorum. KDV verirken 191 dökümü alıp bunların KDV lerini tek tek kontrol ediyorum. 3 klasör evrağı bu şekilde kontrol etmek zor. Sizler bir kontrol yapıyor musunuz? Ya da nasıl yapıyorsunuz?
 
Tabi ki yapılması gerekiyor.
Eksik işlenmiş fatura, mükerrer işlenmiş fatura, 8 yerine 18 e atılan kdv vs.. olabilir.
 
sayın elifbe, aynı sorunla karşı karşıyayım. 10-13 klasör evrak var aylık. sadece kdv değil, çek, banka, satış faturaları, her işlem için farklı bir kontrol işlemine tabi tutmak gerekiyor. daha önce bu yoğunlukta çalışmadım açıkcası bocaladım.

bu konuda fikir verebilecek üstatlarıma selam ederim.
 
Tabi ki kontrol edilmesi gerekir. Ama bu kadar evrağın her ay kontrol edilmesi zaman açısından büyük sıkıntı. Burada personel ihtiyacı doğuyor. Şirket bu ihtiyacı karşılamıyorsa sorumluluğu evrağı işleyen arkadaşa güzel bir dille anlatmanız gerekiyor. Bakın bu evrakların yanlış veya hatalı bir şekilde işlenmesi durumunda ceza ile karşılaşma riskimiz var o yüzden kontrolünü sıkı bir şekilde yapmanız gerekir denilmesi lazım ben bu şekilde çözüm buldum kesin çözüm değil ama yapacağım bir şey de yok. Şirket personel almıyor ne yapalım. Kimse kusura bakmasın o kadar evrağı bu kısıtlı zaman içerisinde her ay kontrol edemem.
 
Çalışma prensibi olarak; her alış faturasına ait yevmiye kaydının çıktısını alarak, öncelikle alınan mal veya hizmet doğru kaleme kaydedilmiş mi, kdv si 1-8-18 ve 320 satıcı hesap doğru mu diye kontrol edip paraf atarak sadece bir adet alış faturasının kontrolünü sağlamanın mutluluğunu yaşayarak diğer evraklara geçiş sağlıyorum...
 

Benzer konular

Üst