KDV-Muhtasar Beyanname Süresi Değişmedi ?

Üyelik
9 Tem 2005
Mesajlar
26
Her ne Kadar Mali tatil çıktı isede, kullanmamız gerekiyor. Ancak tatil dönüşü sıkıntılarımız çok olacak. Neden?
30.06.2007 Tarihinde çıkan Tebliğde KDV-Muhtasar beyanname verme süresi ile hiç bilgi yoktur. Burada Mali tatil dönemine arasındaki beyannamelerle ilgili süreler yer almaktadır. orada sanki tüm beyannameler 27.7.2007 tarihine uzamış gözüksede doğru değil sanırım. Zira bizler yinede KDV-Muhtasar beyannameyi süresinde vereceğiz. Yani bu şu demek Mali tatil değil rezillik tatilidir. Dün odada bir meslektaşımız burada sıkıntı var bakın bunlar yok deyince dikkatimi çekti. Ve haklı idi
Aman meslektaşlarımız buna dikkat etsinler. Zira çok önemli.



Hikmet Güneş
Gaziantep
 
Ynt: KDV-Muhtasar Beyanname Süresi Değişmedi ?

Sayın Hgüneş
Beyana dayalı tarhiyatta, kanuni süresinde verilmesi gereken beyannamelerin verilme süreleri

Beyanname verme süresinin son günü mali tatil süresi içerisinde kalan (banka ve sigorta muameleleri vergisi, özel iletişim vergisi, şans oyunları vergisi gibi) vergi, resim ve harçlara ilişkin beyannamelerin verilme süreleri, mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzayacaktır.

2007 yılı için, mali tatil 3 Temmuz 2007 tarihinde başlayıp 20 Temmuz 2007 tarihinde sona ereceğinden, söz konusu beyannamelerin verilme sürelerinin son günü 27 Temmuz 2007 tarihi olacaktır.

Diğer taraftan, mükelleflerin mali tatil süresinin sonunu beklemeden beyannamelerini vermeleri de mümkündür.
 
Ynt: KDV-Muhtasar Beyanname Süresi Değişmedi ?

Ayrıca
Mali Tatil Nedeniyle İşlemeyen Süreler

5604 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin (3) numaralı fıkrasında, "Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirli sürelerde yapılması gereken muhasebe kayıt süreleri, bildirim süreleri ve vergiyle ilgili işlemlere ilişkin dava açma süreleri malî tatil süresince işlemez. Belirtilen süreler malî tatilin bitiminden itibaren tekrar işlemeye başlar." hükmüne yer verilmiştir. Bu hüküm uyarınca aşağıdaki süreler mali tatil boyunca işlemeyecek, mali tatilin bitiminden itibaren ise süreler tekrar işlemeye başlayacaktır.

Mali Tatil fatura, sevk irsaliyesi, fatura yerine geçen belgeler, perakende satış fişleri, gider pusulaları, serbest meslek makbuzları gibi belgelerin düzenlenme sürelerinde bir değişiklik yapmamaktadır. Dolayısıyla mali tatil süresi içinde de bu belgeler düzenlenmeye devam edilecektir
 
Üst