fonradar

Kdv Mükellefi Olan Basit Usulün Yeni Minibüs Satın Alması

Üyelik
24 Nis 2007
Mesajlar
90
Konum
denizli
iyi günler iyi çalışmalar üstadlar. kdv mükellefi olan ve servis işletmesi olan bir basit usul 2.ci minübüsünü alıyor. bu yeni aldığı minibüsün kdvsini indirim konusu yapabilirmi. araştırmama rağmen birşey bulamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Merhaba,

basit usül mükellefi isteğe bağlı olarak kdv mükellefiyeti açtırmış ise, KDV istisnasından vazgeçtiği için gerçek usule döner, basit usül olmaz artık.

ve üç aylık KDV olarak beyanname verir.
 
Son düzenleme:
KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ (26.04.2014
4.2 Basit Usulde Vergilendirilen Mükellefler
.
.
.
.
Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin, Kanunun (18/1) inci maddesi gereğince istisnadan vazgeçerek gerçek usulde KDV mükellefi olmaları halinde KDV beyannamelerini üçer aylık dönemlerde verirler.


Ayrıca basit usül mükelleflerinin normalde kdv mükellefiyetleri yoktur.. ama soruda hem kdv mükellefiyeti hemde basit usüle tabi olduğu yazılmış.
 
tebliğde öyle diyor. Ayrıca minübüsün KDV sini indirim olarak kullanacaksa, KDV indiriminden yararlandığı için; KDV İstisnasından vazgeçmiş oluyor.. Bilindiği üzere basit usul mükellefleri KDV, Geçici, muhtasar beyanname vermezler. Ama KDV yi indirim olarak kullanırsa ?? tabi yapacağı hizmetle de servis işletmeciliği, tevkifata tabi tutulmasını da zorunlu kılar (5/10)
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst