Kdv tavkifatı %90

tarkaniz72

Katkı Sunan Üye
Merhaba, Ltd şirketiz. taşeronu olduğumuz İnşaat alanımız için Bir Mühendisten (Dikili Bina Aplikasyonu ) açıklamalı %90 kdv tevkifatlı fatura geldi. Doğrumudur ? 3000 TL. %20 stpj=600 .. 9/10 tevkifat KDV=54 TL. toplam = 2454 TL. Bu uygulama ne zaman başladı ? Tebliği varmı ? tşk ederim

Ynt: kdv tavkifatı %90

pardon fatura geldi.. diye yazmışım yanlışlıkla.... Serbest meslek makbuzu geldi.. olacak

Siz 117 Nolu KDV Genel Tebliğinin 3.1.2/b bölümünde sayılan belirlenmiş alıcılardan olmadığınız için KDV stopajı olmaması gerekir, burada bir yanlışlık var.

İnşaatlar bizim değil zaten,Biz taşeron inşaat şirketiyiz. Hizmeti biz aldık ancak %90 KDV tavkifatını anlamadım ? 91 nolu tebliğe göre mi kesiyor sizce ?

Ynt: Kdv tavkifatı %90

91 Nolu KDV Genel Tebliğinin tevkifata ilişkin bölümleri 117 Nolu KDV Genel Tebliğinin 7/25 maddesi ile yürürlükten kalktı çoktan.

Peki asıl işveren 3.1.2/b bölümünde belirlenen alıcılardan birisi mi?

İMKB'de de işlem görmediğini varsayarsak, kesinlikle kısmı KDV tevkifatı yapılmaması gerekiyor.

Görüşün tabiki, ancak ben net bir cevap alabileceğinizi sanmıyorum, bizim kültürümüzde insanlar kolay kolay hatalarını kabul edip hatadan dönmezler.

görüştüm , tebliğ ile karışıklık yaşandığını belirtti, kabul etti hatasını , düzeltecekler.

Nadir bir örnek olsa da, bu sefer yanılmış olmanın mutluluğu içindeyim :)

Belki o kadar da umutsuz olmaya gerek yok, biraz daha iyimser olacağım bundan sonra.

koraykarakaya ' Alıntı:
Nadir bir örnek olsa da, bu sefer yanılmış olmanın mutluluğu içindeyim :)

Belki o kadar da umutsuz olmaya gerek yok, biraz daha iyimser olacağım bundan sonra.

:D :D