Kdv Tevkifatı Tutarı

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,479
Konum
istanbul
Firmaya ia yaptık
4.200 tl boyama işi %18 kdv li
Ayrıca 1.400 tl celik profil sattik 4/10 kdv tevkifatli
Her iki işlemi tek faturada düzenleyeceğiz
Bu durumda fatura toplamı kdv dahil 2000 tl geçmiş olmasina rağmen kdv tevkifatli islem 1.400 tl
Bu durumda 1.400 tl celik icin kdv tevkifat uygulamalimiyiz
Teşekkürler
 
Herkese merhaba

Kdv Genel Uygulama Tebliğinde Değ.Yapılmasına Dair Tebliğ(Seri Nu.:36) ile tevkifatlı fatura düzenleme sınırı kdv dahil 1.000,00 TL iken 01.07.2021 tarihinden itibaren 2.000,00 TL'ye yükseltilmiştir.

Kısmi tevkifat uygulaması kapsamına giren her bir işlemin KDV dahil bedeli 2.000 TL’yi aşmadığı takdirde, hesaplanan KDV tevkifata tabi tutulmaz.

Lütfen faturayı tevkifatsız düzenleyin.
 
Merhaba, şahıs firması faaliyeti ile ilgili olmayan bir nakliye harcaması yapmış bulunmakta. Bu alış faturası tevkifatlı kdv olarak kesilmiş. Şahıs firması işle ilgili olmayan bu işleme ait faturayı işleme almak ve Kdv 2 beyanı ile birlikte beyan etmek zorundamıdır.?
 
Merhaba,
Yeni konu açacak iken mevcut konu açılmış, konu ile ilgili sorusu olan ben gibi diğer arkadaşlarımızın soruları yanıt bulmak dileği ile içinden çıkamadığım bir problemim var bu konu ile ilgili..
Şöyle ki,
Avukat mükellefimiz 1.140 TL tutarlı e-sm makbuzu düzenlemiş 5/10 tevkifatli olarak.. Bildiğiniz üzere 2.000 TL ve aşağısı tevkifatsız kesilmeli. Bu makbuzu karşı taraf dikkate almış hiç uyarı da yapılmamış 2 nolu kdv beyannamesi ile beyan edilip ödenmiş.. Makbuzu iptal etme şansımız da yok.
Bu tevkifatli makbuzu, tevkifatsız olarak kdv beyannamesinde normal satış beyan edebilir miyiz?
Defter portal zaten tevkifat seçilip gelir kaydedince uyarı veriyor ona rağmen makbuz kaydediliyor ancak içime sinmedi ne yapacağımı bilemedim..
 

Benzer konular

Üst