fonradar

Kdv Tevkifatı

Üyelik
26 Şub 2007
Mesajlar
18
Herkese Merhaba

Bizim mükellefimiz çevre ve jeoloji mühendisliği alanında faaliyet göstermekte.proje dosyaları etüd sondaj vb yani kdv 91 nolu tebliğe göre tevkifat yapmaları gerekiyor.Benim sorum şu olacaktı.Bu kdv evkifatını sadece tebliğdeki kurumlara iş yaptıklarınamı yapacaklar yoksa tüm aptıkları işte de tevkifat uygulatacaklar birde tebliğde organize sanayi bölgeleri var ondada organize sanayi bölgesinde olan tüm frmalara kdv tevkifatı uygulanacak
bu konuda bilgili arkadaşlardan bilgi talep ediyorum teşekkür ederim
 
Ynt: Kdv Tevkifatı

Slm,
Oto tamir ? bakım,servis hizmeti veren bir firmayız. Belediyelere düzenlediğimiz faturada, Fatura tutarı 600,00-ytl yi geçtiği zaman 1/3 oranında KDV tevkifatı yapılacak. Ancak bazı belediyeler tevkifat uygulanmamasını istiyorlar. Bunun sebebi bazı belediyelerin teşvik kapsamında olmalarından kaynaklanabilirmi? Yada başka ne sebebi olabilir?

Saygılarımla,
 
Ynt: Kdv Tevkifatı

Sayın Meslektaş,

Konuyla ilgili KDV GT. 91 nolu tebliğe bakınız....
Kolay gelsin
 
Ynt: Kdv Tevkifatı

sayın, halilcan-28

91 nolu tebliğ "93-95 ve 99 Seri No?lu KDVGT" olarak 3 sefer değişikliğe uğrayıp karmaşık bir hal aldığı için konuya vakıf olan ve böyle durumla daha önce karşılaşan arkadaşlar olduğunu düşünerek net bir cevap almak isterim.

saygılarımla,
 

Benzer konular

Üst